Sport

2016.11.01. 18:45

Fazekas győzött - Remek verseny az Arénában

Szombathely - A Szombathelyi Asztalitenisz Kör szervezésében, a Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség segítségével rendezték az Arena Savariában a Vörsas Kupa felnőtt és ifjúsági egyéni és páros asztalitenisz-versenyt.

Pum András

Megyénket a Celldömölki VSE-Swietelsky és a Szonbathelyi Asztalitenisz Kör-Sportiskola (SZAK-Sportiskola) versenyzői képviselték. Felnőtt egyéniben öt celli és négy szombathelyi, felnőtt párosban négy-négy celli és szombathelyi állt asztalhoz. Férfi egyéniben nem mondható meglepetésnek a CVSE játékosának, Fazekas Péternek győzelme, 2004 és 2009 után harmadszor hódította el a kupát. Nem sok hiányzott azonban, hogy a legjobb négy közé se kerüljön. Az egri Timafalvi Gergő tulajdonképpen elveszíthetetlen előnyről kapott ki ellene. A hevesi asztaliteniszező 3-0-s és 3-1-es vezetésnél is több meccslabdához jutott, ezekből azonban egyet sem tudott érvényesíteni, és Fazekast is belehozta a játékba, aki a tavalyi győztes Kriston Dánielt (Szécsény) győzte le az elődöntőben, majd klubtársát, Szita Mártont a döntőben. Előbbi 4-2-es, utóbbi 4-1-es eredményt hozott. Női egyéniben Tóth Edina még sohasem nyert felnőtt ranglistaversenyt. Nem érdemtelenül állt fel azonban az orosházi versenyző a dobogó tetejére, mivel nehéz ágon kellett átverekednie magát. Megverte a negyeddöntőben Ambrus Krisztinát (Erdért) 4-2-re, majd az elődöntőben az első helyen kiemelt Nagyváradi Mercédeszt (Budaörs) 4-3-ra, végül a döntőben a szekszárdiak friss igazolását, a thaiföldi Khetkhuan Tamolwant szintén 4-3-ra.

Férfi egyéniben a celldömölkiek kiváló extraligás játékosa, Fazekas Péter diadalmaskodott
Fotó: Németh Richárd

Férfi egyéni. 1. Fazekas Péter (CVSE) 2. Szita Márton (CVSE) 3. Németh János (Eötvös) és Kriston Dániel (Szécsény). Női egyéni. 1. Tóth Edina (Orosháza) 2. Khetkhuan Tamolwan (Szekszárd) 3. Nagyváradi Mercédesz és Peterman-Varga Tímea (mindketten Budaörs). Férfi páros. 1. Bruckner Máté-Kovács Gábor (BVSC-Zugló) 2. Molnár Krisztián-Kovács Sebestyén (BVSC-Zugló) 3. Hoffmann Tamás-Timafalvi Gergő (Komló-Eger) és Lung Dániel-Németh János (Győri Elektromos-Eötvös DSE). Női páros. 1. Imre Leila-Khetkhuan Tamolwan (Szekszárd) 2. Tóth Edina-Csáki Rita (Orosháza) 3. Nagyváradi Mercédesz-Peterman-Varga Tímea (Budaörs) és Hartbrick Leonie-Szvitacs Alexa (Busenhach-Univer Sport).

A második napon került sor az ifjúságiak versenyére. Egyéniben három celldömölki, hat szombathelyi, ifi párosban három celldömölki, valamint négy szombathelyi játékos nevezett. A vasiak közül párosban Benkő Anett (SZAK-Sportiskola) szekszárdi párjával a nyolc között búcsúzott, míg a celldömölki Baranyai Domonkos szintén a nyolc között esett ki.

Eredmények. Fiú egyéni:1. Bruckner Máté (BVSC) 2. Molnár István Patrik (Jászkun Volán) 3. Terék Norbert (KSI) és Both Olivér (BVSC). Leány egyéni: 1. Hartbrick Leonie (Busenbach) 2. Harasztovich Fanni (Statisztika) 3. Kozári Tamara (Szekszárd) és Süle Kata (Univer Sport). Fiú páros: 1. Bruckner Máté-Kovács Gábor (BVSC) 2. Molnár István-Terék Norbert (Jászkun Volán-KSI) 3. Timafalvi Gergő-Galáth Ferenc (Egri COOP, Mezőtúr) és Molnár Dávid-Nagy Norbert (Nyírbátor-Budaörs). Leány páros:1. Harasztovich Fanni-Nagypál Márta (Statisztika, Jászkun Volán) 2. Fehér Orsolya-Hartbrich Leoinie (Statisztika, Busenbach) 3. Korda Kitty-Orosz Sára (Szekszárd) és Füle Kata-Göndör Fanni (Univer Sport, Statisztika).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!