Sport

2016.11.30. 20:11

Helytállt a HVSE/SI - Az UTE igazolta a papírformát

Szombathely - Igazolódott a papírforma, a női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében három szettben nyert az NB I-es UTE, de nincs szégyenkeznivalója a Haladás VSE/Sportiskolának.

Horváth Erika

Haladás VSE/Sportiskola- Újpesti TE 0:3 (-19, -12, -14).

- Szombathely, női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntő, vezette: Barabás Béla, Barabás Barnabás.

HVSE/SI: Horváth D., BOKOR, Mikos, Merklinné, FAZEKAS, Mohl-Benesóczky. Csere: Zoltán (liberó), FARKAS (liberó), Varga R., Marton, Dancsecs, Vécsey.  Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

UTE: Miklai, Bezsandolszka, Háfra, Petrova, Headen, Ancsin K. Csere: Hadnagy (lebró), Kötél D. (liberó), Juraszik, Nagy V., Hajós, Rohodi. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.

Megilletődötten, nyitásfogadási hibákkal kezdett a Haladás, de 1-6 után kezdett engedni a görcs, és nagyon szépen játszva - remek ütésekkel, sáncokkal, jó mezőnyvédekezéssel - felzárkózott, 11-12-ig fej-fej mellett haladt a kezdőhatosában egy válogatottat és három légióst is felvonultató UTE-vel. Ezután is mindent megtettek, hogy tartani tudják magukat a szombathelyiek, de fokozatosan elhúzott a rutinos, az NB I. élmezőnyéhez tartozó vendégegyüttes (19-25). Ezután sem érhette szó a ház elejét, főleg Fazekas Szilvia és Bokor Laura tudta tartani a lépést a lila-fehérekkel. De a cserék és több nyitásrontás nagyon leszakította a vasiakat (12-25). A harmadik játszmában már sok volt a hiba és a pontatlanság a hazaiak játékában, így könnyen szereztek nagy előnyt az újpestiek (10-24). De még mindig maradt ellenállás a szombathelyiekben, csak a hatodik mérkőzéslabdájukat sikerült a vendégeknek értékesíteniük.

Annak ellenére, hogy alig egy óra alatt húzta be a kötelező győzelmet és jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe az utóbbi két év bajnoki bronzérmese, az NB II-es szombathelyiek nagyon tisztességesen helytálltak.

Dr. Mucsi Péter: - Az első szettbeli bátor játék miatt büszke vagyok a lányokra. Akkor kezdett dominálni az UTE, amikor felpuhultak a nyitásaink. A végére fejben elfáradtunk, ehhez a szinthez még kevesek vagyunk. Legalább ekkora a különbség a két csapat között.

Andrea Milodanovics: - A kötelező győzelmet megszereztük, de meg kell dicsérnem a hazaiakat, mert nem volt könnyű dolgunk, jót küzdöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!