Sport

2016.11.14. 13:11

Remek SZKKA - Hullámzó játék, HVSE-vereség

Szombathely, Bük - Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 8. fordulóját a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia győzelemmel, a Haladás VSE Sport Kft. vereséggel tudta le - mindkét eredmény papírforma volt.

Tóth Gábor

Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-Rinyamenti KC Nagyatád 38-25 (18-11).

- Szombathely, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Lábadi, Szakatitics.

SZKKA: FUTAKI - MAYER 4, VIRÁG 6, Mórocz 2, Szendrei 8, GAYLHOFFER 4, Szecsődi 2. Csere: Tömő, Szovák (kapusok) PUKLER 7, Jámbor 2, Győrffy 2, Magó, Cser 1, Csépke, Pődör. Edző: Bölöni Roland.

A papírforma hazai győzelmet ígért - de a találkozó nem így kezdődött. Az SZKKA erre az évre elvesztette az első számú irányítóját, a térdműtét előtt álló Császár Zsófiát. Őt kellett pótolni, ami a kezdésre rányomta a bélyegét. A szombathelyiek fokozatosan lendültek bele, a védekezés csak a 20. perc környékén állt össze, de így is sikerült megnyugtató előnyt szerezni a szünetig. Fordulás után már csak egy csapat volt a pályán, csupán a különbség mértéke volt kérdéses. Kaptak bőven játéklehetőséget a fiatalok is. Junior: 44-17.

Bölöni Roland: - A szoros első félidő után végül magabiztos győzelmet arattunk. Ritmustalanul kezdtük a mérkőzést, sok hiba volt a védekezésünkben, ezeket rendezni tudtuk és ennek köszönhetően sikerült nyernünk.

Pukler Glória gólerős játékkal járul hozzá a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia sikeréhez Fotó: Unger Tamás

Haladás VSE Sport Kft.-Szekszárdi FGKC 18-23 (8-13).

- Bük, 100 néző, NB I/B-s női mkézilabda-mérkőzés, vezette: Babicz, Haskó.

HVSE: Márkus - Sebestyén 1, Takács K. 2, HRABOVSZKY 5, HEGEDÜS 5, GUTTYÁN 4/2, Baranyai. Csere: Lakó (kapus), Freiberger 6, Bolfán, Doncsecz 1, Gerencsér, Horváth H., Kiss N. Edző: Hamar Zoltán.

A tavalyi bajnokot, a tabella harmadik fokán álló Szekszárdot fogadta a Haladás. A szombathelyiek meglepték ellenfelüket, jól kezdtek, fej, fej mellett haladtak a csapatok (22. perc: 8-7). Aztán hullámvölgybe került a házigazda, képtelen volt a kapuba találni, így a szünetig meglépett a vendég. Fordulás után nagyot küzdött a HVSE, és vissza is jött a meccsbe, szorongatta ellenfelét (53. perc: 18-20). Végül mégsem lett szoros a hajrá, mert ismét következett egy hosszú, váratlan gólcsend a hazaiaknál. Junior: 19-36.

Hamar Zoltán: - Több volt ebben a mérkőzésben - nyerni szerettünk volna. A kapott gólok számával elégedett vagyok, de hullámzó volt a játékunk, kevés igazán jó teljesítményt vonultattunk fel, sokat hibáztunk. Egy ilyen szintű csapat ellen így nem lehet győzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!