Sport

2016.12.30. 20:10

Alpokalja Kupa: jöhet a középszakasz

Szentgotthárd - Véget ért az alapszakasz a 31. Perfect Change Alpokalja Kupa kispályás labdarúgó-bajnokságon, kialakult a legjobb 16 mezőnye.

Tóth Gábor

Huszonegy csapat részvételével december 11-én rajtolt el a 31. Alpokalja Kupa, a héten pedig befejeződtek az alapszakasz küzdelmei. Tizenhat csapat folytatja a felsőházban, öt pedig az alsóházban (Librecz Károly Emléktorna). Idén is harcban áll az aranyéremért a címvédő Looney Tunes, amely ropant magabiztosan, pontveszteség nélkül tudta le az első csoportkört. Eddigi teljesítménye alapján jó eséllyel pályázik dobogós helyezésre az Autó Egyed gárdája is. Nagyon erős csapatok kerültek a H csoportba, közülük egy biztosan nem jut be a nyolc közé. Negatív meglepetés talán a Gotham City szereplése, amely csak az alsóházban meccsel a továbbiakban. Az idén egyébként 4+1 fős csapatok játszanak, bevált az új rendszer, látványos, gólerős mérkőzések szórakoztatták a publikumot.

A szentgotthárdi Doncsecz Tamás (jobbról) harcol szlovén, hodosi ellenfelével
Fotó: Tóth Tamás

A középszakaszban újabb csoportkör vár a csapatokra, majd a legjobb nyolc folytathatja a végső győzelemért. A 9-16. helyezettek pedig a Sport36 Szentgotthárd Kupáért küzdenek.

A középszakasz csoportbeosztása, E csoport: Looney Tunes, Tipp Topp, Reflector SC, Rézi-Sporting Libacomb. F csoport: Mámor Club3, Tabak1 Pado-Sokk, Tabak1-Szunderland, Düfa. G csoport: Autó egyed Bt., Vadkörte-Joker Panzió, Blazsi Koccintó Szeszpanyol, In-Team. H csoport: Hodos Bar Marjanca, Csatorna Patkányok, Domino Kijev, Triglav-Orfalu.

A torna január 7-8-án folytatódik, és egészen február 11-ig tart. Az Andante Retro-Öregfiúk Kupát január 28-án, az ÁFÉSZ Női Kupát pedig február 4-án rendezik - mindkét erőpróbára várják a nevezéseket a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!