Sport

2016.12.16. 19:15

Ezüst az Eb-ről - Táplániak a magyar válogatottban

Chalkida - A Tápláni Karate Sportegyesület két versenyzője, Habda Zsolt és Berta Dániel is jól szerepelt a shotokanos stílusszervezetek karate-Európa-bajnokságán.

Tóth Gábor

Görögországban, Chalkida városában rendezték meg a shotokanos stílusszervezetek kontinensviadalát, az ESKA-Európa-bajnokságot, amelyen 24 nemzet 435 sportolója vett részt, 749 nevezéssel. A Magyar JKA Karate Szövetség 30 fős válogatott kerettel utazott az Eb-re, a küldöttség két arany-, három ezüst- és két bronzéremmel tért haza - és az éremtáblázat előkelő ötödik helyén végzett.

Habda Zsolt csapatkumitéban remekelt, ezüstérmet gyűjtött be Fotó: Tápláni Karate Sportegyesület

A Tápláni Karate Sportegyesület két versenyzőt delegált az Eb-re, Habda Zsoltot és Berta Dánielt - mindketten egyéni és csapat kumitében (küzdelem) indultak.

Az Eb első napján kadet korcsoportban Berta Dániel egyéni kumitében először egy svéd fiút vert wazarival, majd portugál riválisánál is jobbnak bizonyult. A nyolc között azonban lengyel ellenfele megállította. Így nem került a négyes döntőbe, az 5-8. helyezést érte el. Csapatban az első körben meccsét ipponnal megnyerte, ám társai kevésbé voltak eredményesek, így nem jutottak tovább.

A kontinensviadal zárónapján Habda Zsoltnak a felnőtteknél egyéniben nem volt szerencséje, az első körben búcsúzni kényszerült. Csapatban viszont bőven vigasztalódott. Először a svédeken jutott túl a magyar együttes, majd Monacón - Zsolt mindkétszer hozta a saját meccsét. Következtek a görögök, 2-2-es állásnál a tápláni fiú volt a befejező ember, akit nem nyomott össze a tét, egy wazarival és egy ipponnal nyert, ezzel a fináléba segítve a magyar csapatot.

Az esti döntőben a brit válogatott következett, a táplániak sportolója ismét jó formában versenyzett, hozta a meccsét, azonban az ellenfél 3-2-re nyert. Így a magyar csapat tagjai ezüstérmet vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!