Sport

2016.12.11. 19:51

Lehengerlő sikerrel búcsúztatta edzőjét az Egis Körmend

Csak pár percig volt egy súlycsoportban a két csapat ezen a mérkőzésen. Az első negyed második felétől egyértelműen uralta, irányította a játékot a motiváltan, határozottan kosarazó Egis Körmend.

Németh Zsolt

A paksiak hibát hibára halmoztak és fokozatosan negyven pont föl nőtt a hátrányuk. A piros-feketék gálamérkőzéssel, a szurkolók hosszas ünnepléssel búcsúztatták Teo Csizmicset.

Körmend, 2000 néző V: Györffy, Tőzsér, Gorka

KÖRMEND: Petty 12/3, Smith 10, Ferencz 16/12, Loveridge 14/6, Csorvási 10

Csere: Allen 22/6, Saddler 12/12, Németh Á. 2, Horti 4, Oroszi -, Molnár -, Doktor -

Vezetőedző: Teo Csizmics

PAKS: Hill 11/9, Samenas 3, Medve 4/3, Gilbert 9/3, Tiby 15/3

Csere: Morse 2, Kovács 2, Will 12/9, Illés 4/3, Bagó 2, Kalmár -, Gulyás -

Vezetőedző: Gediminas Petrauskas

Az eredmény alakulása. 5. p.: 10-10. 8. p.: 24-26. 13. p.: 38-23. 16. p.: 47-26. 25. p.: 66-35. 26. p.: 70-37. 33. p.: 84-44. 39. p.: 100-64.

 

Azt már előre lehetett tudni, hogy a posztjáról pénteken lemondott Teo Csizmics utoljára irányítja az Egis Körmend csapatát. Azt viszont csak találgatni lehetett, hogy ez mit vált ki a játékosokból.

A feldobás előtt az egykor a kosárcsapatot is működtető egyesület, a KDMTE volt elnökére, Bálint Károlyra és az egykori játékvezetőre, Major Györgyre emlékeztek a csarnokban.

Tiby kettesére Ferencz válaszolt hármassal, később újabb triplák jöttek, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. 16-16 után Petty 2+1-es akcióját Paksi időkérés követte, mégis a Körmend lépett el tíz ponttal a negyed végére. A hazai tábor folyamatosan Teo Csizmicset éltette, csapata pedig érte is játszva, újra a remekül védekező arcát mutatta. Loveridge hármasa után már 13 pont volt a hazai fór. Hiába próbált az ASE is keményebben védekezni, potyogtak a triplák, majd Smith ziccerét követően a különbség átlépte a 20 pontos határt. A körmendi henger nem állt meg, újabb tripla és zsákolás következett. A látványra is adtak a hazaiak, akik 56 pontot dobva 25-tel vezettek a félidőben. A 3. negyed elején úgy tűnt, az ASE is tud keményebben védekezni, de a 25. percben, Petty ziccere után már 31 pontos hazai vezetésnél kért időt a vendégpad. Próbálkoztak a paksiak, de a nagyon motiváltan kosarazó hazaiak 33 pontig húztak el a két középső negyedben csak 11-11 pontot szerző vendégektől. A folytatásban sem változott semmi, Ferencz kettesével már 40 volt közte, és még ezt is tudták fokozni a piros-feketék. A játékvezetők két gyors, amúgy indokolatlannak tűnő sportszerűtlen hibát ítéltek a hazaiak ellen, ezzel egy kicsit felpaprikázták a hangulatot, Will hármasai után pedig 10 pontot faragott a hátrányból az ASE, de Smith büntetőjével megszületett a 100. körmendi pont, majd végül a magabiztos győzelem is.



Ez az este Körmenden leginkább Teo Csizmicsről szólt, akit hosszasan ünnepeltek a szurkolók a találkozó lefújása után. Ezúttal ő is felment a B középbe a játékkosaival, hogy a győztes mérkőzés mellett így búcsúzzon el a várostól, a szurkolóktól

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Nagyon sok érzés kavarog bennem Hasonlóan voltak ezzel a játékosaim is, éppen ezért köszönöm nekik, hogy megértették ezt a helyzetet, és ilyen extra teljesítményre voltak ma képesek. Mindenképpen győzni akartunk ma, és nem csak az elmúlt hetek vereségei miatt, hanem azért is, hogy a csapat a bajnokság élmezőnyében maradjon. Szeretnénk köszönetet mondani a szurkolóknak a támogatásukért. Nem csak a mai napra értve, de ezért különösen!

Gediminas Petrauskas: – Gratulálok a remekül játszó Körmendnek, kiváló mérkőzés volt ez a számukra. Mi sem fizikálisan sem mentálisan nem tudtunk partnereik lenni ezen az estén. Nem tudtuk megtalálni az ellenszerét a játékuknak, nem tudtuk úgy motiválni a játékosainkat, hogy ilyen hangulatban, ilyen körülmények között méltó ellenfelek legyenek. Gratulálok Teo Csizmicsnek, csapata méltó teljesítménnyel búcsúzott tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!