Sport

2016.12.06. 13:56

Megyei rangadót nyert az SZKKA II.

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 10. fordulójában a Szombathely megyei rangadót nyert Celldömölkön, otthon győzött a Körmend és a Bük, idegenben kapott ki a Sárvár.

Tóth Gábor

Körmendi DMTE-Veszprémi Egyetemi SC 34-20 (18-14). - Körmend, 70 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kurkó, Nerhaft.

Körmend: Anek - Török 3, Adorján 3, Lakatos 1, Szabó A. 4, Németh A. 3, Kiskós 7/2. Csere: Balogh K. (kapus), Cser 3, Faragó 5, Benedek 2, Bokor 3, Kalamár, Őri, Szalai, Horváth D. Edző: Oláh Sándor.

Az őszi szezon második helyéért harcoló Körmendnek csakis a győzelem volt az elfogadható eredmény. Jó támadójátékkal nyitott a házigazda, és a gólerősséggel a folytatásban sem volt gond. A hátsó alakzat már nem működött ilyen jól. Igaz, a játékvezetők már az első percben két sárgát osztottak ki a vasiaknak, ezért a megszokottnál puhább lett a védőfal. Ezt kihasználva sűrűn betalált a vendég is. A második félidőben aztán védekezésben is rendezte sorait a Körmend, feljavult a kapusteljesítmény, így korán eldőlt a mérkőzés (38. perc: 23-14). A hajrában csak a különbség volt kérdéses. A Körmend csupán hat (!) gólt kapott a második játékrészben. Junior: 33-20.

 

Dr. Lupo-Büki TK-Tapolca VSE 24-11 (13-4). - Bük, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hardi, Őri.

Bük: HARASZTOVICS - BINDER 6, Szabó D. 3, Megyeri, Pukler 1, Németh D. 2, Csabai 2. Csere: PALKOVITS 1/1, KÁLMÁN (kapusok), Markó 2/1, Szabó N. 4, Szabó R. 3/2, Bősze, Németh B. Edző: Mátés István.

A házigazda a sereghajtót fogadta, a kötelező győzelemért lépett pályára. Ennek megfelelően kezdett (16. perc: 8-2), és tulajdonképpen már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Sok cserével játszott a vendéglátó, a második félidőben már csak a juniorkorú fiatalok voltak a pályán. Könnyedén érvényesítette a papírformát a BTK. Junior: 27-19.

 

Celldömölki VSE-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II. 22-36 (13-15). - Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm, Tóth J.

CVSE: Szabó - Sebestyén 3, Szomorkovits A. 6, Németh 3, Geiger, Szomorkovits L 8, Füzfa 2. Csere: Pongrácz (kapus), Horváth, Vlasich, Nagy, Marton, Szalai. Edző: Kósa Ottó.

SZKKA: Károly - Csire 9, Pődör 10, Csépke 2, Dénes 1, Bozzai 8, Bódi 1. Csere: Galambos 5, Keszei. Edző: Józsa Krisztián.

A Celldömölk győzelemmel, a Szombathely vereséggel zárt idegenben az előző fordulóban - a hazaiak bíztak a jó folytatásban. A mérkőzés kezdetén úgy tűnt, hogy a vendéglátók akarata érvényesül. Ám amíg tudta lassítani a szombathelyiek gyors játékát a CVSE, addig együtt haladt a két csapat. A második félidőben aztán a vendégek kihasználták a hazai együttes hibáit. Pontatlanul befejezett támadások, eladott labdák, technikai hibák jellemezték a celliek játékát. A Szombathely élt a lehetőséggel, saját gyors játékával fáradhatatlanul lőtte a könnyű gólokat. És biztosan nyert. Junior: 15-21.

Kósa Ottó: - Az a sebesség, amellyel az ellenfelünk játszott, „sokk” volt számunkra. Gratulálok a szombathelyieknek!

Józsa Krisztián: - Ma a jó kapus teljesítményhez jó védekezés párosult! Végig koncentrálva, lendületesen játszottunk. Gratulálok a lányoknak!

Bajnok DSE Nemesvámos-Sárvárfürdő Kinizsi 32-22 (18-12). - Nemesvámos, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Horváth K.

Sárvár: Jurik - Hegyi, Pataki, Nardai V. 4, Soós 3, Vajda 5, Csóka 4. Csere: Takács, Varga, Farkas 6, Csejtei. Edző: Rozmán Gergő.

Rosszul kezdtek a sárváriak, sok technikai hibát vétettek és ebből könnyű gólokat lőtt az ellenfél. A védekezése is gyengébb volt a megszokottnál a vendégeknek, így a hazaiak sorra dolgozták ki helyzeteiket. A második félidőben sem változott a játék képe, sima vereséget szenvedett a Sárvár. Junior: 52-12.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!