Sport

2016.12.13. 17:55

Várakozáson felüli vereség

Budapest - A Haladás-Infraplan eléggé tartalékos együttese meg tudta szorítani a Pézügyőr SE-t az NB I-es sakkcsapatbajnokság 4. fordulójában.

Horváth Erika

Pézügyőr SE-Haladás VSE-Infraplan 6,5-5,5. - Budapest, NB I-es sakkcsapatbajnoki-mérkőzés.

Eléggé tartalékosan volt kénytelen asztalhoz ülni a HVSE, mivel nem számíthatott külföldi játékosaira, illetve betegség miatt is tovább tizedelődött a csapat. Csonka Attila (7. tábla) partija hozta a találkozó leggyorsabb döntetlenjét, nem sokkal később Jankovic Alojzije (1.) Antal Gergely, Ruck Róbert (2.) Horváth Csaba nagymester ellen, majd Szukics Ádám (10.) is elkönyvelhette a fél pontot.

Dr. Kovács Gábornak sikerült megnyernie partiját Fotó: Unger Tamás

Petényi Tamás (5.) a megnyitásban tisztcserék után egyezett meg Fogarasi Tibor nagymesterrel a döntetlenben. További két - jóval hosszabb - parti zárult remivel: Kiss Attila (6.) sokáig jól állt Seres nagymester ellen, aztán egy kicsit hibázott. A kapott kompenzációval sikerült döntetlenre mentenie a párharcot. Pergel László (9.) tisztcserék után a középjáték végén egyezett meg a döntetlenben. A HVSE két játékosának sikerült nyernie: dr. Kovács Gábor (4.) királya ellen hatalmas támadást indított riválisa, aki a nyerés érdekében időzavarban minőséget áldozott.

Miután Kovács kivédekezte a támadást, a megmaradt minőségelőnyt biztos kézzel érvényesítette. Sárdy Péter (8.) jó megnyitáskezelés után a középjáték bonyodalmaiban jobban kiismerte magát riválisánál, és ekkor megszerzett pozícióelőnyét érvényesíteni is tudta. És akiknek nem sikerült: Németh Miklós (3.) jól jött ki a megnyitásból, nyerésre játszott. A döntetlen bástyavégjátékot azonban az időzavarban elbukta. Ruck Tamás (11.) a megnyitásban elnézett egy kombinációt.

Vezérhátrányba került, így vesztett. A lebetegedett Lakos Nikoletta helyére ugrott be Varga Melinda (12.). Játékán nem érződött a hosszú kihagyás, jól tartotta magát. De a végjátékra elgyengültek az előretolt gyalogjai, és emiatt alulmaradt a mérkőzés leghosszabb partijában.

A tartalékos szombathelyi csapat 5,5 pontja várakozáson felüli teljesítmény. Győzött: dr. Kovács G., Sárdy. Remizett: Jankovic, Ruck R., Petényi, Kiss A., Csonka, Pergel, Szukics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!