Sport

2017.01.03. 20:26

A legjobb kapus még sokáig akar védeni - Sipos Gábor kispályán is jól érzi magát

Szombathely/Sopron - Remek formában van a Haladás korábbi kapusa, Sipos Gábor - ezt bizonyította a Szilveszter Kupán is.

Tóth Gábor

Sipos Gábor nevelőegyesületében, a Haladásban kezdett védeni, aztán Bükön, majd Pakson játszott, hogy egy osztrák kitérő után ismét az NB II-es Haladás kapuját védje két szezon erejéig. A folytatásban a ZTE és a Sopron mezét viselte, ma pedig Ausztriában rúgja a labdát - a Landesligában szereplő Eberau játékosa. Tizenháromszoros utánpótlás-válogatott. A Haladás futsalcsapatát is erősítette: az NB II-ben bajnoki címet, az NB I-ben kupaezüstöt nyert a zöld-fehérekkel. A szombathelyi Szilveszter Kupán az öregfiúk kategóriában szerepelt, a Kolbice Szombathely kapusaként sokat tett azért, hogy csapata tornagyőztes legyen. Az öregfiúknál ki is érdemelte a torna legjobb kapusa címet - sokak szerint a nyílt mezőnyben is joggal pályázhatott volna a különdíjra.

Sipos Gábor veszi át a legjobb hálóőrnek járó különdíjat  Fotó: Unger Tamás

- Nagyon szeretek kispályázni, de ma már munka mellett focizom, így erre a hobbimra kevés időm marad - árulta el Sipos Gábor. - Az előző két évben például kihagytam a Szilveszter Kupát, így nagyon örültem, hogy ezúttal belefért a programomba. Éppen betöltöttem a 35. évemet, így pályára léphettem az öregfiúknál. Mindig örömmel játszom a régi barátokkal, a régi csapattársakkal - ezúttal is élveztem a tornát. Minden meccsünk ki-élezett volt, minden győzelemért meg kellett küzdenünk, remek focistákat vonultatott fel a mezőny. A 35 év feletti korosztály nagy része még aktív, ezért az iramra, a színvonalra sem lehetett panasz - aki ennyi idős korban még játszik, az valószínűleg nemcsak szeret, hanem tud is focizni. Jó formában éreztem magam, jól is ment a védés, de a futball csapatjáték, együtt nyertünk. Az egészségem rendben van, még évekig szeretnék védeni. Sopronban lakom, de a szüleim Szombathelyen élnek, így szerencsére azért sokat vagyok otthon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!