Sport

2017.01.10. 20:01

Edzésben a Viktória

Szombathely - Megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre a tabella második helyén álló Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A vasiak egy gólerős támadó megszerzésén fáradoznak.

Pum András

Bő egy hónap múlva, február 26-án igazi rangadóval folytatódik a női labdarúgó NB I. alapszakasza: a Viktória a listavezető Ferencvárosi TC vendége lesz. Ezt követően még egy meccset rendeznek az alapszakaszból, majd következik a rájátszás. A Csordás Csaba vezette szombathelyi csapat hétfőn este a Bolyai János Általános Iskola tornatermében tartotta idei első edzését.

- Az első három napban különféle felmérések lesznek, csütörtökön és pénteken pedig már kimerészkedünk a szabadba, az Illés Akadémia műfüves pályáján készülünk, előkerül a labda is - mondta Csordás Csaba, a Viktória vezetőedzője. - Rendszerben dolgozunk, a hét elején mindig teremben, aztán pedig szabadban tréningezünk. Az első edzésről munkahelyi elfoglaltsága miatt Heike Manhart, valamint kisebb sérülése miatt Csidei Klaudia hiányzott. Osztrák játékosunk a korábbi megállapodás szerint amikor munkája miatt nem tud edzésre jönni, odahaza egyénileg készül. Ezúttal is így történt. A többiek lelkesen dolgoztak a tréningen, láthatóan várták már az első edzést. Újdonság, hogy délelőttönként erőfejlesztő edzéseket és egyéni képzéseket is beiktattunk a programba.

Az első tréningen Csordás Csaba vezetőedző (jobbról) és Tischler Fruzsina erőnléti edző eligazítását hallgatják a viktóriás lányok Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek a télen két futballistát szeretnének szerződtetni.

- Ami a játékoskeretet illeti, nagy mozgás nem várható. Vörös Viktória távozott, ugyanakkor egy gólerős támadót mindenképpen szeretnénk igazolni - jelezte Csordás Csaba. - A jelölt megvan, tárgyaltunk is vele, jelenleg a válaszára várunk - a neve azonban még nem publikus. Ha ő nemet mond, akkor más után kell néznünk. A támadón kívül szeretném, ha egy bal oldali védőt is szerződtetnénk - majd meglátjuk, ebből mi valósul meg. Szerencsére az utánpótlásunkra is nyugodt szívvel támaszkodhatunk, Fördős Beatrix és Nagy Vanessza velünk készül, és tavasszal már a felnőttcsapat keretéhez tartoznak. Jövő héten kicsit foghíjasak leszünk, tekintve, hogy több játékosunk is a felnőttválogatott összetartására utazik. Ám ez nem jelent gondot, dolgozunk tovább, komoly céljaink vannak tavasszal.

A szombathelyiek négy edzőmérkőzést vívnak. Január 29-én az osztrák Sturm Graz otthonában szerepelnek, február 11-én az Illés Akadémia műfüves pályáján 13 órakor a szintén ausztriai Neulengbachot fogadják. S az Illés Akadémián megmérkőznek a Haladás VSE és az Illés Akadémia valamelyik korosztályos csapatával is. Előtte még jövő szombaton és vasárnap részt vesznek a nyolc NB I-es csapat számára kiírt székesfehérvári teremtornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!