Sport

2017.01.08. 18:06

Fociztak a játékvezetők

Szombathely - A házigazda Vas megyét képviselő csapat az első helyen végzett a játékvezetőknek kiírt országos kispályás labdarúgótornán, a 12. Sípmester Fesztiválon.

Tóth Gábor

Szombaton és vasárnap a Sugár úti kiscsarnok és az Arena Savaria adott otthont a játékvezetők focitornájának. Minden megyei szövetség képviseltette magát, két nap alatt húsz csapat, közel 400 játékos lépett pályára. És VIP-vendégben, korábbi neves, jelenleg is működő elismert játékvezetőkben nem volt hiány. Elég talán Puhl Sándor, vagy éppen Kassai Viktor nevét említeni.

Futó órával 1x20 perces meccseket vívtak a csapatok, számolták a faultokat, öt szabálytalanság után kisbüntető következett. Az elejétől érezhető volt, hogy komoly presztízse van a tornának. Szervezett csapatok vetették bele magukat nagy elánnal a csatába. Az is gyorsan kiderült, hogy a „játékvezetők is csak emberek", ugyanis egy-egy vitatott ítéletet azért csak „megbeszéltek" az éppen bíráskodó kollégáikkal.

Sőt, néhányszor a piros lap is villant. Egy-egy csapat óriási szurkolótáborral érkezett, így a hangulatra sem lehetett panasz. Sőt, a színvonalra sem: néhány játékvezető bizonyította, hogy a labdával is bánik olyan ügyesen, mint a síppal, vagy a zászlóval.

A Vas megyét képviselő válogatott a csoportmeccseken nyitásként ikszelt Veszprémmel (1-1), aztán az utolsó pillanatban beszedett góllal kikapott Hevestől (1-2), majd nagy csatában legyűrte Borsod-Abaúj-Zemplént (1-0), végül izgalmas meccsen megosztozott a pontokon Tolnával (2-2). Így - talán némi szerencsével is - a csoport második helyén végzett, bejutott az egyenes kieséses szakaszba, a legjobb nyolcba.

A csoport végeredménye: 1. Heves 12 pont, 2. Vas 5, 3. Borsod 4, 4. Veszprém.

Vasárnapi aztán egyre magabiztosabban játszott a csapat. A negyeddöntőben Hajdú-Bihar (4-1), az elődöntőben pedig Bács-Kiskun (3-1) sem okozott gondot. A fináléban a tavalyi második Békés következett, és talán többet támadott, többet birtokolta a labdát, de az elszántan küzdő vasi alakulat kicsikarta a győzelmet (1-0).

Végeredmény: 1. Vas megye (Kovács Gergely, Gaál Ákos, Huszár Balázs, Kóbor Péter, Király Zsolt, Derdák Marcell, Nagy Viktor, Fischer Attila, Bedi Tamás, Vass István, Héra Csanád, Mészáros Péter játékosok, Bognár Tamás, Pintér Csaba csapatvezetők, Kiss Péter gyúró), 2. Békés, 3. Heves, 4. Bács-Kiskun.

- Legalább három hónapos munka előzte meg a rendezvényt, a tornán közel 50 fős stáb dolgozott - árulta el Szarka Zoltán főszervező, a Vas megyei játékvezetői bizottság elnöke. - A célunkat elértük, a visszajelzések alapján is egy aprólékosan megszervezett, zökkenőmentesen lebonyolított tornát hoztunk tető alá - a játékvezető kollégák messzire viszik Vas megye, Szombathely jó hírnevét. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a csapatunk nyert, ráadásul a siker történelmi, hiszen először diadalmaskodott Vas megye!

A díjkiosztó, az eredményhirdetés után a búcsúzkodó játékvezetők-focisták kezében azért csak megjelent a sör, a bor - akárcsak egy megyei futballmeccs zárásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!