Sport

2017.01.17. 17:15

Ismét Petty nélkül - A Cmoki-Minszk vendége a Körmend

Körmend - Ezúttal Minszkbe látogatnak Ferencz Csabáék, akik két fordulóval a kör vége előtt vezetik az N jelű csoportot a FIBA Európa Kupában. A Cmoki-Minszk-Egis Körmend mérkőzés magyar idő szerint 16 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

Szombaton Parrish Petty hiányában Szolnokon más volt a körmendiek játéka, mint korábban, amikor sorra aratták lehengerlő győzelmeiket, így ott nem sikerült az újabb bravúr. A FIBA Európa Kupában viszont jó helyzetből várja a folytatást a csapat, köszönhetően a Nanterre 92 elleni fölényes, hazai győzelemnek. A piros-feketék győztek Izraelben a Herzliya ellen, idehaza pedig alaposan felülmúlták jelenlegi házigazdájukat, ezzel jó eséllyel pályáznak a továbbjutásra. Különösen akkor, ha esetleg ezen a találkozón is korábbi formájukat tudnák mutatni.

Ugyanakkor az indulás előtt nem volt rózsás a helyzet. A csapat már hétfőn útra kelt, de előtte még edzett kettőt. A tréningeken azonban nem volt teljes a létszám, és mint kiderült, az utazáson sem. A klub közleményben jelentette be, hogy Parrish Petty úgy döntött, hogy nem tart társaival Minszkbe. A csapat vezetői leszögezték, hogy eddig is teljesítettek minden feltételt, ami a játékos szerződésében szerepel, illetve a vasárnap egy kisfiúval gyarapodott családja számára is biztosítottak minden támogatást. Ugyanez igaz a munkára is, amit azzal segítenek, hogy a másodedző Hencsey Tamás is itthon maradt, ő fogja felügyelni a játékos felkészülését a további találkozókra.

A Minszk elleni hazai találkozón Parrish Petty (labdával) és Dru Joyce (3), aki a fehéroroszok legjobbja volt. Ezúttal Petty nem adhatja fel a leckét honfitársának, a szolnoki után ezt a meccset is kihagyja Fotó: Szendi Péter

A többieknek, akik között több olyan játékos is van, aki nem teljesen egészséges, ismét nehéz dolguk lesz tehát.

- Túl sok mindent nem tudok mondani, hiszen még azt sem tudjuk, milyen összeállításban léphetünk majd pályára. - mondta Gasper Potocsnik, az Egis Körmend vezetőedzője. - Szükségünk volna mindenkire, hiszen egy nagyon jó ellenfél vár ránk. A Minszk erős csapat, akiket meg tudtunk lepni itthon, saját közönségünk támogatásával, hiszen teltház előtt, fantasztikus hangulatban fogadhattuk őket. De idegenben biztos, hogy sokkal nehezebb lesz, meglátjuk, ez hogyan hat majd a fiúkra. A Minszk komoly mérkőzéseket játszik a VTB-ligában, ez is mutatja az erejét, már csak ezért sem lesz könnyű dolgunk. De elszántan fogunk játszani ellenük!

N csoport

1. Körmend 4 3 1 345- 305 7

2. Nanterre 4 3 1 328- 308 7

3. Minszk 4 1 3 325- 348 5

4. Herzliya 4 1 3 289- 326 5

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!