Sport

2017.01.26. 18:24

NB I-es felmérő - SZKKA-edzőmeccs a Siófokkal

Szombathely - A Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I/B-s női kézicsapata felkészülési mérkőzésen látta vendégül az élvonalbeli Siófokot. Az edzőmeccset a papírformának megfelelően a vendégek nyerték - de nem vallott szégyent a vasi alakulat.

Tóth Gábor

Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (NB I/B)-Siófok KC (NB I.) 27-39 (12-21).

- Szombathely, 200 néző, felkészülési női kézilabda-mérkőzés, vezette: Sárközi, Gácség.

SZKKA: Futaki - Szendrei 6, Pukler 3, Mayer 4/2, Szecsődi, Schneider 2, Virágh 4. Csere: Tümő (kapus), Csépke 1, Győrffy 2, Csire, Cser, Gaylhoffer, Pődör R. 5. Edző: Füzesi Ferenc.

Siófok, gólszerzők: Farkas 7, Erdősi 3, Mihályi 2, Triscsuk 2, Brettinger 2, Németh 2, Ferenczy 3, Jezic 2, Nze-Minko 2, J. Agbaba 1, M. Agbaba 5, Janjisevic 8.

Az NB I-es csapat megtisztelte vendéglátóját, teljes kerettel érkezett, felvonultatva magyar válogatottjait (Triscsuk Krisztina, Erdősi Ildikó), légiósait. Ennek ellenére bátran kezdett az irányítóját, Mórocz Alexandrát betegség miatt nélkülöző házigazda, és jóideig tartotta a lépést ellenfelével (10. perc: 6-6). Ám a percek múlásával azért kijött az osztálykülönbség. A Siófok magasabb, erősebb felépítésű játékosai nem riadtak vissza az ütközésektől sem, ráadásul erős tempót diktáltak, így félidőre tetemes előnybe kerültek. Fordulás után a házigazda új meccset kezdett, nagy lelkesedéssel vetette bele magát a csatába, és elérte, hogy kiegyenlített mérkőzést láthassanak a szurkolók. A drukkerek egyébként nagyon hálásak voltak, minden jó hazai megmozdulást nagy tapssal díjaztak.

- Egy erős NB I-es csapattal találkoztunk, az eredmény reális - értékelt Füzesi Ferenc, a szombathelyiek hivatalosan február elején munkába álló új edzője. - Voltak jó szakaszai a meccsnek, például jól kezdtünk, és a második félidőben is okoztunk nehézséget ellenfelünknek, vagyis azért nem vagyok elégedetlen a látottakkal. Egy ismerkedési folyamat elején tartunk a lányokkal, szerintem jó úton járunk, de még sok munka vár ránk.

Az SZKKA játékosai sokat nem pihenhetnek, ugyanis folytatódik a felkészülés. A szombathelyi lányok a hétvégén Egerben vesznek részt a nyolc NB I/B-s csapatot felvonultató Dobó Kupán. Az SZKKA a Vasassal, a Pénzügyőrrel és Nyíradonnyal kerültek egy csoportba. Szombaton rendezik a csoportmérkőzéseket, vasárnap pedig a helyosztókat.

- Nívós tornán veszünk részt, ahol tovább csiszolhatjuk a játékunkat. Szeretnénk úgy teljesíteni a nívós ellenfelek ellen, hogy azért az eredményre is büszkék legyünk - zárta szavait Füzesi Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!