Sport

2017.01.19. 18:50

Pingvinek a jégen

Szombathely - Remekül sikerült korosztályos tornát rendezett a műjégpályán a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub.

Tóth Gábor

Verőfényes napsütés, remek jégfelület fogadta a pályára lépő U8-as csapatokat. A házigazda Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub mellett a Dunaújvárosi Acélbikák, a Veszprémi Jéglovagok, az Ajkai Óriások I. és II. csapata, valamint a Zalaegerszegi Titánok együttese vetette bele magát a harcba.

Az utolsó edzői tanácsokat kapják a fiatalok - aztán mérkőzés
Fotó: Szombathelyi Pingvinek JK

A hat csapatban összesen 65 kis hokis fogott botot, három órán keresztül gyűrték egymást a résztvevők. Minden csapat négy mérkőzést játszott, a játékidő 18 perc volt - percenkénti kötelező sorcserével. A műjégpályán egyszerre két mérkőzés zajlott. Vagyis komoly terhelést kaptak az ifjú hokisok - a szurkolók pedig összesen 12 meccset láthattak. A Pingvinek a Dunaújvárossal, a Zalaegerszeggel és a két ajkai csapattal küzdöttek meg. Eredményt nem hirdettek, a lényeg a játékon volt, mindenki kapott érmet, oklevelet. És nem maradt el a forró tea, lekváros, zsíros, vajas, szalámis kenyér, az alma. A Pingvinek ismét remek házigazdának bizonyultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!