Sport

2017.01.18. 17:29

Szombathelyről rajtol a Tour de Hongrie

Budapest - Zsinórban harmadik alkalommal rajtol Szombathelyről a Tour de Hongrie magyar országúti kerékpáros körverseny - június 27-én ismét a prológgal tér vissza a vasi megyeszékhelyre a viadal.

Tóth Gábor

Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén is Szombathelyről rajtol és - július 2-án - Budapesten ér véget a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. A hat versenynap alatt 750 km vár a résztvevőkre.

- A hatnapos Tour de Hongrie-n Szombathely és Budapest mellett Keszthelyre, Zalaegerszegre, Velencére, Siófokra, Paksra, Ceglédre, Karcagra, Miskolcra és Jászberénybe is ellátogat a mezőny - ismertette tegnap a Várkert Bazár kiállító termében tartott sajtótájékoztatón Eisenkrammer Károly főszervező. Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az eseményen hangsúlyozta, a kormányzat az idei évtől öt esztendőn át támogatja a verseny szervezésének költségvetését, biztosítja a médiamegjelenés feltételeit.

Révész Márius (balról) és Koczka Tibor kézfogása
Fotó: szombathely.hu

- Szeretnénk megteremteni az ideális feltételeket az olyan kiváló versenyzőknek, mint Lovassy Krisztián vagy Szalontay Sándor - mondta el a kormánybiztos.

Révész Máriusz és Eisen-krammer Károly is külön kiemelte Szombathely városát, hiszen a Tour de Hongrie újraszervezésének kezdeti, nehéz időszakában az önkormányzat elsőként támogatta a rendezést. Ezért van helye most is a vasi megyeszékhelynek a sorozatban.

- Amikor 2015 tavaszán Eisenkrammer Károllyal, akit egyébként már másfél évtizede ismerek, összefutottam, és elmondta, hogy 8 év után próbálja feltámasztani a Tour de Hongrie-t, természetes volt, hogy Szombathely segítő kezet nyújt, és lehetőségeink szerint támogatjuk a kezdeményezést - fogalmazott Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester Budapesten, majd hozzátette: - A Tour de Hongrie-nak számos pozitív hozadéka van a város számára, ezek közül az egyik, hogy a kerékpározás oktatása ötödik testnevelés óra keretében is zajlik Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!