Sport

2017.02.22. 20:27

Hét vasi asztaliteniszező egység lett főtáblás a diákolimpián

Karcag - Jól szerepeltek a vasiak az asztalitenisz diákolimpia országos döntőjében. Három érmet - két ezüstöt és egy bronzot - is hoztak, és a tíz kategóriából csupán háromban nem jutottak a nyolc közé.

Horváth Erika

Egyéniben három, csapatban két korosztályban rendezték meg a 2016/2017. évi, háromnapos asztalitenisz diákolimpiai döntőt, amelyen a megyei versenyek első helyezettjei indulhattak. Idén nemcsak az amatőrök állhattak asztalhoz, hanem olyan igazolt versenyzők is, akik a 2016. szeptemberi korosztályos ranglistán 5-nél kevesebb ranglistaponttal rendelkeztek. Vas megye mind a tíz kategóriában képviseltette magát.

A legkisebbeknél, az I-II. korcsoportosoknál egyesben Horváth Gábor (Bercsényi, felkészítő testnevelő: Gáspár Kálmán) nagyon szépen menetelt, mindhárom csoportmeccsét megnyerte, de a negyeddöntőben, majd az elődöntőben sem vesztett szettet. A fináléban viszont veszprémi riválisa volt a jobb - értékes ezüstérem lett a jutalma.

Horváth Gábor az I-II. korcsoport ezüstérmese Fotó: Unger Tamás

A lányoknál Molnár Liza (Bolyai) három magabiztos győzelemmel nyerte meg csoportját, a negyeddöntőben viszont kikapott. Az 5-8. helyért már nem játszottak, a végső helyezést az 1-4. helyezettek elleni eredmények határozták meg - Liza a nyolcadik helyen zárt. A csapatversenyben a bobai Napsugár iskola - Kiss Ádám, Pethő Dávid, Zsoldos Patrik összetételű - csapata egy győzelemmel, két vereséggel jutott a nyolc közé. A bobaiak a negyeddöntőben vereséget szenvedtek a későbbi győztes Mohácstól, így ötödikek lettek. A Bolyai lányegyüttese nem jutott tovább a csoportjából.

Az egervölgyi Suli Harmónia Általános Iskola bronzérmes lánycsapata. Balról: Nagy Kata, Salamon Enikő, Joó Laura. Hátul a felkészítők: Horváth József és Dobolán Gábor Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

A II-III. korcsoportban a vasiak két dobogós helyet is ünnepelhettek. A fiúknál a celldömölki Berzsenyi gimnázium tanulója, Nagy Ádám (testnevelője Vargáné Kovács Marietta) csoportjában négy győzelmet aratott, majd további két sikerrel finálét játszhatott. Már-már kezében érezhette az aranyat, mert az első két játszmát ő nyerte, budapesti ellenfele azonban egyenlített. Majd a döntő, ötödik játszmában 10-10 után a maga javára fordította a mérkőzést - Ádám ezüstérmes lett. A lányoknál Nagy Kata (Suli Harmónia, Egervölgy, felkészítők: Horváth Gábor, Dobolán Gábor) nehéz sorsolást kapott, a két döntős is a csoportjában volt - nem tudott a nyolc közé lépni. A lányok csapatversenyében viszont vigasztalódhatott Nagy Kata, hiszen Salamon Enikővel és Joó Laurával három győzelemmel kerültek a nyolcas főtáblára, ahol még egy kört mentek; a későbbi győztes, a szabolcsi Apogy ütötte el őket a döntőtől. A bronzcsatát viszont megnyerték 2:1-re a Kecskemét ellen. A Suli Harmónia fiúcsapata - Csitkovics Bálint, Farkas Bálint, Gábor Dávid - csoportjából továbbjutva a negyeddöntőben kikapott a gyulaiaktól - a vasi együttest a nyolcadik helyre sorolták.

Nagy Ádám a III-IV. korcsoportban lett második Fotó: Vargáné Kovács Marietta

Az V-VI. korcsoportos lányoknál Zolnai Fanninak (Művészeti, Szombathely) két győzelemmel, egy vereséggel sikerült főtáblára jutnia, a negyeddöntőben viszont kikapott - végül ötödik lett. A fiúknál Agg Patrik (Kereskedelmi) nem tudott a nyolc közé kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!