Sport

2017.02.10. 21:05

Az NB I. a cél! Erős SZKKA fut neki a tavasznak

Szombathely - Egy felkészült, megerősödött Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia fut neki az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság tavaszi folytatásának - a nem titkolt cél pedig a bajnoki cím, az osztályváltás!

Tóth Gábor

Mozgalmas volt a rövid téli pihenő, majd a felkészülési időszak az NB I/B-s tabella második helyén álló szombathelyi klubnál. Az SZKKA edzőt cserélt, a korábbi években sikeresen dolgozó Bölöni Roland helyét Füzesi Ferenc vette át. A tapasztalt, 57 éves - veretes játékosmúlttal rendelkező - új tréner férfivonalon az NB I-ben a Pécset és a Tatabányát irányította. Az Orosházát majd a Balmazújvárost is feljuttatta az első osztályba, sőt, mindkét csapat meg is őrizte élvonalbeli tagságát.

A 2016/2017-es szezont Balmazújvárosban kezdte, onnan érkezett Szombathelyre. A keretben is történt változás. Jámbor Réka, Császár Zsófia és Debreczeni Luca abbahagyta a játékot. Érkezett viszont az NB I-es Kispest házi gólkirálya, Schneider Éva - a jobb átlövő már a felkészülés kezdetén bekapcsolódott a munkába. Pénteken pedig aláírta szerződését Takács Bianka. A 22 esztendős beálló a Mosonmagyaróvár, a Dunaújváros, a Kecskemét és a Vác érintésével igazolt az SZKKA-hoz. A tavaszi szezonban az NB I-es Vác színeiben 14 mérkőzésen játszott, három gólt szerzett.

Új játékosokkal, új edzővel indul a tavasz. Balról: Takács Bianka, Füzesi Ferenc és Schneider Éva Fotó: Unger Tamás

-- Szombathelyen jó a csapat, a szakmai munka kiváló, a klubvezetés komoly terveket szövöget, segíthetünk egymásnak - jelezte a pénteki sajtótájékoztató Takács Bianka. - Én szeretnék fejlődni, minél többet játszani, és természetesen mindent megteszek azért, hogy az SZKKA minél előrébb végezhessen a tabellán.

- A felkészülésünk jól sikerült, az erősítésekkel elégedett vagyok, reális elvárás a bajnoki cím - fogalmazott az edző, Füzesi Ferenc. - A Bölöni Roland által lerakott alapokra építkezve igyekeztünk fejlődni a felkészülési időszakban. Persze szeretném a saját képemre formálni a társaságot. Gyorsabb, agresszívabb játékot várok a lányoktól mind támadásban, mind védekezésben - több szerzett labdát várok el védekezésben, több könnyű gólt támadásban.

Az erőnlétünk rendben van, a motivációnk kifogástalan. A minőségi ellenfelek ellen vívott edzőmeccsek is bizonyították, van potenciál a társaságban. A tavasszal nem hibázhatunk, minden meccsünket meg akarjuk nyerni. A körülményekre nem lehet panasz, csak a munkára kell koncentrálnunk. A legnagyobb riválisunk a bajnoki címért folytatott versenyfutásban a velünk azonos pontszámmal álló Vasas, és a NEKA. A Vasas edzőt váltott, erősített a télen, patinás múlttal rendelkező profi, sikerorientált csapat. A NEKA fiataljai pedig napról napra fejlődnek, erősödnek. De nekünk csak magunkra szabad figyelnünk.

A sajtótájékoztatón Pödör Zoltán ügyvezető jelezte, hogy az SZKKA kötelékében 350 utánpótláskorú lány kézilabdázik. Már csak miattuk is szükség lenne az NB I-re a vasi megyeszékhelyen. Az ügyvezető szerint mindent elmond a szombathelyi klub megítélésről - egyben céljai komolyságáról -, hogy két játékost is sikerült igazolni az NB I-ből. Pödör Zoltán elárulta, hogy - a szakmai stábbal egyetértve - szeretnék még jobban megerősíteni a keretet.

Az SZKKA szombaton (15.00) Marcaliban lép pályára - kötelező a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!