Sport

2017.02.08. 20:20

Felkészült a tavaszra a HVSE női gárdája

Szombathely - Megerősített kerettel, merész tervekkel vág neki a hétvégén kezdődő tavaszi idénynek a Haladás VSE-Sport Kft. NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

A sajtótájékoztató felvezetéseként Gál Sándor, a HVSE kézilabda-szakosztályának vezetője bemutatott két új szerzeményt: Szabó Janka és Kaposvári Anita egyaránt az NB I/B-s Szeged együtteséből érkezett, előbbi irányító, utóbbi átlövő poszton vethető be. A harmadik új szerzemény, az NB I/B-s Csurgótól igazolt kapus, Dudora Nikolett a Savaria Egyetemi Központ hallgatójaként éppen tanulmányi kötelezettségének eleget téve nem tudott megjelenni a sajtótájékoztatón. Gál Sándor jelezte, a klubvezetés elégedett a csapat őszi teljesítményével, ami alapvetően az építkezés időszaka volt, tavasszal pedig a 2-8. helyek valamelyikét célozza meg az együttes. A Haladás egyelőre a szezon végéig szóló szerződést kötött a lányokkal, de ha az együttműködés sikeres lesz, akkor természetesen folytatódik a közös munka.

Szabó Janka és Kaposvári Anita is hangsúlyozta, hogy örömmel mondtak igent a komoly terveket szövögető Haladás hívásának, jó csapatba, egy patinás klubba érkeztek. Hosszabb távra terveznek Szombathelyen, továbbá a több játéklehetőség reményében is váltottak klubot. Dudora Nikolett pedig Szombathelyen könnyebben tudja összeegyeztetni a tanulmányait az élsporttal.

A Haladás VSE zöld-fehér mezével Kaposvári Anita (balról), Gál Sándor, valamint Szabó Janka Fotó: frisss.hu/Hornyák Emőke

- A nyáron a nulláról kezdtük felépíteni a csapatot, ennek tükrében sikeresnek ítélem a mögöttünk hagyott őszt, hiszen a középmezőnybe verekedtük magunkat - vélekedett Hamar Zoltán, a HVSE trénere.

- Ugyanakkor az elmúlt fél évet arra is felhasználtuk, hogy felmérjük a képességeink határát, hogy fényt derítsünk a hibáinkra. Szűk volt a keretünk, így többször is elfáradtunk a mérkőzések hajrájára. De az is kiderült például, hogy minden posztra nincsen két hasonló képességű játékosunk - így sérülés vagy formahanyatlás esetén bajba kerültünk. Ezeket a gondokat most orvosoltuk. Posztokra, konkrét fel-adatokra igazoltunk. Mindhárom új lány erősítés, kulcsszerepet szánok nekik. Mindegyiküket ismertem már korábbról, utánpótláskorukból, pontosan tudtam, hogy mire képesek. Már a felkészülés elejétől velünk dolgoztak, volt elegendő időnk beilleszteni őket a játékrendszerünkbe, beépíteni őket a csapatunkba. Érkezésükkel mind védekezésben, mind támadásban erősödtünk. A képességeiket pedig már a felkészülési mérkőzéseken is igazolták.

Az NB I/B nyugati csoportjának kilencedik helyén álló Haladás vasárnap, 14 órai kezdéssel az ötödik Mohácsot fogadja Bükön.

- Az első tavaszi mérkőzésünkön természetesen nyerni akarunk, de igazából minden meccsünkön a győzelem reményében lépünk pályára - szögezte le Hamar Zoltán. - Becsülettel felkészültünk a bajnoki folytatásra. A lányok jó erőben, jó formában vannak, nagyon várjuk már a tétmeccseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!