Sport

2017.02.09. 19:20

MK-program: Hárommillió forintot kap a győztes

Budapest - Hárommillió forintot kap a férfi kosárlabda Magyar Kupa győztese a jövő csütörtöktől szombatig tartó, győri nyolcas döntőben, amelynek tagja az Egis Körmend és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata is.

MTI

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján Bodnár Péter főtitkár elmondta, a győztesnek három-, a második helyezettnek másfél millió jár, míg a bronzérmes 900 ezer forinttal gazdagodik.

"Igaz, hogy a semleges helyszín miatt egyik csapat sem élvezhet pályaelőnyt, ugyanakkor minden költséget az MKOSZ áll, beleértve a szállást és a szervezést is" - hangsúlyozta a főtitkár, hozzátéve, a sűrű versenynaptár miatt 2014-ben bevezetett nyolcas MK-döntő sikeres ötletnek bizonyult, s Magyarország egyben igazodott az európai trendhez, mivel sok országban ezen a hétvégén rendezik a kupaküzdelmeket. Ráadásul az átszervezéssel emelték az alapszakasz fontosságát is.

Tavaly Budapestről a körmendiek hozták el a Magyar Kupát. Teo Csizmics (jobbról) az idei, győri tornán nem vezet csapatot. Mellette Tóth Norbert, aki most már a Falcóval száll harcba Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Már megkezdődött a jegy-értékesítés a győri Audi Arénában rendezendő tornára. Elővételben online-on, de természetesen a helyszínen is lehet belépőt vásárolni. A szektorokat csapatok szerint jelölik ki, az adott klubok drukkerei ezekbe válthatják meg jegyeiket.

A férfi kosárlabda Magyar Kupa névadója a 2013-ban, 82 évesen elhunyt Zsíros Tibor 116-szoros válogatott, aki 1955-ben Európa-bajnok lett a nemzeti csapattal Budapesten, és játékosként három, edzőként pedig egy olimpián vett részt.

A résztvevő csapatok és a torna menetrendje már régebb óta ismert. A február 16-ai, csütörtöki negyeddöntőkből egy mérkőzést közvetít az M4 Sport: a vasi rangadót, a címvédő - amúgy már hétszeres kupagyőztes - Egis Körmend és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 20.30-kor kezdődő csatáját. A program 13 órakor a Szeged-Pécs találkozóval kezdődik, 15.30-tól lép pályára a Szolnok és a Kaposvár, a ZTE-Alba Fehérvár derbi pedig 18 órakor rajtol. Péntekre, 17-ére már csak a négy győztes csapat marad versenyben. Mindkét elődöntő-mérkőzést közvetíti a sportcsatorna; a Falco-Körmend győztese 19 órakor kezd a ZTE-Fehérvár meccs győztesével. A másik elődöntőt 16.30-tól játsszák. Szombatra maradnak a helyosztók. Az elődöntők vesztesei közötti bronzmérkőzést (17.30) nem közvetíti a televízió, a 20 órakor kezdődő finálét azonban már igen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!