Sport

2017.02.07. 17:40

Munkában a listavezető

Körmend - Nem igazolt a télen új játékost a megyei I. osztály első helyén álló Körmendi FC. De mint ifjabb Molnár Károly, az ősszel mindössze két pontot veszítő együttes edzője elmondta: a legnagyobb erősítés, hogy egyben maradt a keretük.

Pum András

Szenzációs őszt produkált a megyei I. osztály első helyén álló Körmend FC. Az ifj. Molnár Károly vezette Rába-parti együttes őszi 15 bajnokija közül 14-et megnyert, csupán a 13. fordulóban, Rumban játszott döntetlent (1-1). Messze a legtöbb (62) gólt rúgták és a legkevesebbet (7) kapták a piros-feketék. A Körmend nyolc pont előnnyel vezeti a tabellát a második Celldömölk, kilenccel a harmadik Rábapaty előtt. Féltávnál eldőlt a bajnoki cím?

- Ezt még korai lenne kijelenteni, de meggyőződésem, hogy tavasszal nehezebb dolgunk lesz, mint ősszel volt - tudtuk meg ifjabb Molnár Károlytól. - Nem mintha az ősz - az eredmények ellenére - sétagalopp lett volna. A vártnál jobban szerepeltünk, ehhez az is kellett, hogy a riválisok elleni mérkőzéseinkből jól jöttünk ki. A Rábapaty ellen idegenben ikszes meccsen nyertünk 2-1-re. Répcelakon ugyan 3-0-ra győztünk, de a végeredmény ellenére kemény, nehéz meccset vívtunk. S Celldömölkön is döntetlenszínezetű meccsen sikerült 1-0-lal két vállra fektetnünk a riválisunkat. Ez a három meccs sokat nyomott a latba. Örömteli, hogy hazai találkozóinkon próbáltuk kiszolgálni lelkes közönségünket, nem álltunk le, igyekeztünk annyi gólt rúgni, amennyit tudunk. Nemcsak elöl bizonyultunk hatékonynak, hátul is fegyelmezettek voltunk. Habár ilyen szereplés után sok játékos nevét ki lehetne emelni, senkit sem szeretnék a többiek fölé helyezni. Inkább úgy fogalmaznék, együtt, csapatként voltunk sikeresek. Ami a Magyar Kupát illeti, alapvető elvárás volt, hogy a megyei csapatok ellen továbbjussunk, ezután nem voltak különösebb céljaink. Végül magasabb osztályban szereplő, NB III-as együttes ellen búcsúztunk.

A körmendiek egyik húzóembere, Sipos Bálint (jobbról) jól játszott az ősszel, öt gólt is szerzett
Fotó: Szendi Péter

A körmendiek gőzerővel készülnek a tavaszi szezonra. Céljuk mi más lehetne, mint a bajnoki cím.

- Álszerénység lenne azt mondanom, hogy nem az első hely a célkitűzés a folytatásban: mert az - szögezte le a Körmend mestere. - De ahogy korábban is jeleztem, egyáltalán nem számítok könnyű tavaszra. A futball kiszámíthatatlan játék, ami egyszer befelé, az lehet, hogy legközelebb kifelé pattan. Ráadásul már tavasszal is mindenki bennünket, az éllovast akarta megverni, nem lesz másként tavasszal sem. Mindössze egy játékosunk, Papp Zoltán távozott, ő a megyei III-as Körmendi VSE-ben folytatja pályafutását. Új játékos nem érkezett, a legnagyobb erősítés, hogy egyben maradt a játékoskeret. Egyébként sem könnyű télen igazolni. Jó néhány edzőmeccsen túl vagyunk, az Illés Akadémia-Haladás U16-os csapatával 2-2-re végeztünk, a Viszákot 7-0-ra megvertük, a Nagykanizsától 3-0-ra kikaptunk. Megmérkőzünk még az Andráshidával, a Nemesapátival és az osztrák Stubennal is. Február 26-án folytatódik a bajnokság, remélem, hogy az őszihez hasonló eredményekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!