Sport

2017.02.10. 17:35

Örökrangadó előtt - A ZTE vendége lesz a Körmend

Körmend - Vasárnap Zalaegerszegen, az M4 Sport kamerái előtt lép pályára az Egis Körmend csapata a Zalakerámia-ZTE KK vendégeként, a bajnokság 18. fordulójában. A találkozó 18 órától kezdődik.

Németh Zsolt

Továbbra is a ZTE és a Körmend csatája a legnagyobb múltú párharc a férfi kosárlabdázók élvonalában. Immár 124. alkalommal mérik össze tudásukat a bajnokságban az egerszegi és körmendi játékosok. Az esélylatolgatás ezúttal sem könnyű, hiszen a két csapat azonos mérleggel áll a tabellán. Az Egis Körmend jobb pontkülönbségének köszönhetően a második, a zalaiak a negyedik helyen. A Zete mellett nemcsak a hazai pálya szól, de a jobb forma és a nyugodtabb felkészülési lehetőség is, hiszen a házigazdáknak több mint egy hetük volt minderre. A Körmend viszont régóta játszik heti két meccset. Legutóbb szerdán lépett pályára a FIBA-kupában, ami sokat kivett a játékosokból, akik az utolsó négy találkozójukból mindössze egyet nyertek meg, otthon a Kecskemét ellen. Nem véletlen, hogy először a csapat állapotáról kérdeztük a vezetőedzőt, Gasper Potocsnikot.

Sokkal keményebb mérkőzés várható a két ősi rivális között, mint októberben Körmenden. Akkor a hazaiak 94-76-ra nyertek. Ferencz Csabát próbálja megállítani Kerpel-Fronius Balázs Fotó: Szendi Péter

- Nem látok különösebb problémát. Szerintem szerdán is együtt voltunk a nagyon erős Chalon ellen, és három negyeden át tartottuk is a lépést a vendégekkel. Nem kérdés, a franciák jobban játszottak nálunk, de annyival nem, mint amit a végeredmény mutat. Korábban Kaposváron és a Pécs ellen voltak gondjaink, hiszen fáradtak voltak a fiúk és az irányítóink sem voltak egészségesek. Most nincs különösebb problémánk, jól dolgozik a csapat az edzéseken.

- Mire számít vasárnap, Zalaegerszegen?

- Minden udvariasság nélkül mondhatom, hogy a ZTE nagyon jó csapat, különösen otthon. Tudjuk, hogy minden bizonnyal nehéz mérkőzés vár ránk, amire nem tudtunk sokat pihenni. De vasárnap a legjobb formánkat igyekszünk hozni. Mindent megteszünk, hogy fizikálisan is készen álljunk a csatára. Én optimista vagyok, mint mindig. Hiszek a játékosaimban! Ha fejben is ott leszünk, felkészülünk a várható hangulatra, a telt házra, és kevés hullámvölgy lesz a játékunkban, akkor jó eredménnyel zárhatjuk a rangadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!