Sport

2017.03.13. 20:35

Pikáns találkozóra indul a Körmend

Körmend - A férfi kosárlabdázók élvonalának 23. fordulójában az Atomerőmű SE vendége lesz az Egis Körmend kedden. A találkozó 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

A forduló igazi érdekességét hozhatja ez a párosítás, hiszen az ASE azzal a Teo Csizmiccsel a kispadon várja a vasi piros-feketéket, akivel ezt az idényt elkezdték Ferenczék, és akivel tavaly épp a Paks ellen szerezték meg a bajnoki bronzot. Teo Csizmics Kromah és Gibbs kivételével minden körmendi kosarast jól ismer, nagy kérdés lesz, hogy miként tudja felkészíteni ellenük jelenlegi csapatát.

Bár legutóbb Szegeden kikaptak a paksiak, de előtte otthon legyőzték a Szolnokot. Ez is figyelmeztető jel a Körmend számára. És tudjuk, hogy Csizmics mester jól tudja motiválni játékosait.

Vajon milyen taktikát eszelt ki a két vezetőedző? Teo Csizmics, az Atom mestere Fotó: Szendi Péter

Az Egis Körmend vezető-edzője, Gasper Potocsnik is a tisztelet hangján nyilatkozott elődjéről.

- Mindenekelőtt hangsúlyozni szeretném, hogy nagyon tisztelem Teót, remek edző! De a találkozón soha nem azt nézem, hogy ki áll a másik kispadnál. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk, azt kell végrehajtanunk, amit eltervezünk, hogy idegenben is nyerhessünk. Szerintem nem különösebben számít, hogy az ellenfél edzője ismeri a játékosaink nagy részét. Jelentős titkok nincsenek a kosárlabdában, ugyanúgy kell készülnünk, mint a többi találkozóra.

Vajon milyen taktikát eszelt ki a két vezetőedző? Gasper Potocsnik, a Körmend vezetőedzője Fotó: Szendi Péter

Mi is ki tudjuk elemezni az ő játékukat, és azért az érkezésem óta sokat változott a mi csapatunk játéka is. De nem lesz könnyű dolgunk, az biztos, hiszen a Paks sokkal jobban játszik, mint a szezon első felében. Vannak új játékosaik, és Watkins is visszatért hosszú sérülése után.

A Szolnok ellen megmutatták a vendéglátóink, hogy tudnak igazán csapatként, nagy odaadással küzdeni és jól játszani. Szóval nagyon fel kell kötnünk a gatyát, de azért utazunk, hogy megnyerjük a mérkőzést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!