Sport

2017.03.31. 18:20

Szolnok-Falco: Kezdődik a felsőházi középszakasz

Szombathely - A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombaton 17 órás kezdéssel a címvédő Szolnok vendégeként kezdi meg a küzdelmeket a felsőházi középszakaszban.

Tóth Gábor

A két csapat az alapszakaszban két szoros meccset vívott egymással: Szolnokon az Olaj (88-78), Szombathelyen pedig a Falco (87-79) nyert nagy csatában. Az alapszakaszt egyébként mindkét gárda 17 győzelemmel, 9 vereséggel zárta - a Szolnok harmadikként, a Falco negyedikként. Bár nagyon hasonló teljesítményt nyújtott eddig a két csapat, egyértelműen az Olaj fut neki esélyesként a mérkőzésnek: a bajnoki címvédő hazai pályán játszhat, továbbá roppant erős, nemzetközi porondon is bizonyított kerettel rendelkezik.

- Mióta a középszakasz is szerepel a bajnokság lebonyolításában, azóta a Falco először jutott be a felsőházba, vagyis jó eredményt értünk el az alapszakaszban - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - De most egy új bajnokság kezdődik, a legjobb csapatokkal meccselünk majd az elkövetkező hetekben. A minimális célunk az, hogy a negyedik helyünket megőrizzük a felsőházban, de természetesen megpróbálunk előrébb lépni.

Troy Barnies (háttal) és Darrin Govens ismét összecsaphat Fotó: Unger Tamás

Sajnos teremproblémáink miatt nem hazai pályán kezdhetjük a középszakaszt, fel kellett cserélnünk a pályaválasztói jogot, így utazhatunk a bajnokhoz - egyértelmű, hogy szerencsésebb lett volna itthon játszani a Szolnokkal. A felkészülésünk sem a legjobban alakul, ugyanis hetek óta a Brenner iskolában tréningezünk - nem hiszem, hogy rajtunk kívül még egy csapat ilyen problémákkal bajlódik az NB I-ben. De most ezzel a nehézséggel kell megbirkóznunk.

A Szolnok jó csapat, minőségi légiósokat, válogatott magyar játékosokat vonultat fel, hosszú és erős a kispadja is - több nyerő, ponterős kosaras van a keretében. Kulcskérdés lesz a védekezésünk minősége, továbbá kontrollált kosárlabdával, szervezett csapatjátékkal kell előrukkolnunk. Idegenben általában akadozik a támadójátékunk, egy Szolnok szintű csapat viszont minden hibát büntet - erre külön felhívtam a fiúk figyelmét. A nyomás a Szolnokon lesz, amit megpróbálunk kihasználni. Szoros mérkőzést kell játszanunk, amiből a végén bármi kisülhet - mi mindenesetre megpróbálunk meglepetést okozni! A keretünk teljes, mindenki harcra kész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!