Sport

2017.03.04. 17:25

Ha nehezen is, de győzött az Egis Körmend a MAFC otthonában

Egy erősen hullámzó mérkőzésen Csorvási és Gibbs kiemelkedő játékának köszönhetően tudott nyerni a sereghajtó otthonában az Egis Körmend, amely komoly hullámvölgyeket is megélt a Gabányi Sportcsarnokban. A jó hangulatú találkozón a MAFC közel volt a meglepetéshez.

Németh Zsolt

 

Budapest, 700 néző V: Pálla, Gál, Vida

MAFC: D. SMITH 14/6, DUVNJAK 25/6, Misek 2, Sihota 6, POSCIC 20

Csere: Misek 2, Polyák 7/3, Pápai -, Kovács 4

Vezetőedző: Garai Péter

KÖRMEND: GIBBS 17/12, L. Smith 5, FERENCZ 8/6, Allen 11, CSORVÁSI 23

Csere: KROMAH 21, Dickerson -, Németh Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

Az eredmény alakulása. 3. p.: 2-6. 10. p.: 19-18. 13. p.: 27-20. 17. p.: 35-35. 24. p.: 49-51. 28. p.: 61-55. 34. p.: 71-69. 37. p.: 74-75.

A vendéglátó MAFC tulajdonosa és egyben vezetőedzője, Garai Péter korábban átadta a stafétát Jakab Máténak, de egy fordulóval ezelőtt úgy döntött, ismét ő ül le a kispadra, így az Egis Körmend ellen is ő meccselt. A vendégeknél, akik ősszel, odahaza gálamérkőzésen verték 111-83-ra a MAFC-ot, végül Parrish Petty maradt ki a 12-es keretből. Allen tempóival került előnybe az Egis Körmend, majd Csorvási 2+1-es akciója után már héttel vezettek a mintegy kétszáz szurkoló által buzdított vendégek. Amikor a negyed felénél Gibbs megszerette az első triplát, 6-16-nál jött Garai Péter időkérése. Valami jót mondhatott a mester, mert másfél perc alatt hét pontot rámolt be csapata, Gasper Potocsnik is élt az időkérés lehetőségével. A 9. percben Cole Dickerson is pályára lépett, újra körmendi mezben, más kérdés, hogy neki ezúttal nem ment a játék. Polyák két ziccerével viszont már vezetett a MAFC, sőt a játékos egy hármassal is beköszönt a kisszünet után. Kromah faultját kövtően után a lecserélt Smith kapott technikait. Héttel ment el a MAFC, de jött Gibbs, aki zsinórban három triplát dobott, máris vezetett az MTE.

Fotó: Unger Tamás / archív

A negyed vége felé Potocsnik mester unta meg az adok-kapok játékot. Időkérése után büntetőkkel és Kromah kettesével előnyhöz jutott az Egis Körmend, de Duvnjak az utolsó másodpercekben egy hármassal egy pontra zárkóztatta csapatát. Csorvási ketteseivel folytatta a Körmend. Ferencz is kapott egy technikait szövegelésért, Smith kettesével egalizált a MAFC, de Csorvási ismét betalált. Éppen a negyed derekán jártunk, amikor újra vendég időkérés miatt állt a játék, hiszen Poscic kettesével megint hazai előny állt a táblán, ami hatig nőtt. Hiába dobott Gibbs 2+1-et, a sok hiba megbosszulta magát, az utolsó negyed előtt héttel vezettek a hazaiak.

Gyorsan háromig zárkózott az MTE, de Kovács zsákolt, maradt a vendéghátrány. A feltámadó Kromah lopott labdát majd Csorvási dobott duplát, egalizált az MTE. Még nagyobb volt a vendégtábor öröme, amikor négy és fél perccel a vége előtt Kromah kosarával már vezetett az Egis Körmend. Néggyel is, de Smith hármast dobott. Hárompontos körmendi előnynél már majdnem lejárt a támadóidő, amikor Ferencz hármasa ült, alig több mint egy perc volt hátra, hattal volt előrébb az MTE, ezzel dőlt el a meccs. A vendégeknek ítélt labdát videóbírózás után a MAFC-nak adták, majd fél perccel a vége előtt Garai Péter kért időt, de ez már nem segített a derekasan harcoló hazaiakon. Ha szenvedve is, de újabb győzelmet aratott az Egis Körmend.

 

Mestermérleg:

Garai Péter: – Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez. Mi úgy látom, hogy jó úton indultunk el, jól sikerült az erősítés. Remélem, hogy ez még több játékosomra is jó hatással lesz. Megyünk tovább, bízom abban, hogy meg tudjuk őrizni a helyünket az élvonalban.

Gasper Potocsnik: – Gratulálok a MACF-nak, jól játszottak, ilyen teljesítménnyel még sok győzelmet szerezhetnek. Mi jól kezdtünk, de később sok problémánk volt védekezésben, mezőnyben és a palánk közelében is. Később ezen tudtunk változtatni, ennek köszönhetjük a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!