Sport

2017.03.03. 17:25

Az Újpest elleni veresége után javítani akar a Haladás

Szombathely - A labdarúgó NB I. 22. fordulójában szombaton 15.30-as kezdéssel a nyolcadik Szombathelyi Swietelsky-Haladás a sereghajtó Gyirmót FC Győr vendége lesz.

Pum András

Alaposan kicserélődött az újonc gyirmóti együttes kerete a télen, tíz játékos érkezett és 11 távozott. Gyirmóton szerepel kölcsönben tavasszal például a Videoton játékosa, a volt haladásos Simon Ádám és a Győr melletti település csapatát erősíti az Illés Akadémián nevelkedett Tamás Krisztián is. Ráadásul a héten a Haladásnál korábban próbajátékon lévő ukrán Olekszij Antonovot is megszerezte Urbányi István együttese. A sárga-kékek a Paks elleni hazai 0-0 után a Vasas vendégeként 1-1-re végeztek, szerdán viszont a Mezőkövesd elbúcsúztatta őket a Magyar Kupától. Jelenleg hat pontra vannak a bennmaradást jelentő tizedik pozíciótól és 11 egységre Mészöly Géza együttesétől. A vasiak az Újpest (0-2) elleni vereség után idegenbeli sorozatba kezdenek, Gyirmót után az FTC, majd a Vasas vendégei lesznek. Ősszel meglepetésre a Gyirmót 1-0-ra legyőzte Sopronban a Haladást.

- Mindkét csapat számára nagyon fontosak a pontok, biztos vagyok benne, hogy harcos, jó iramú meccset vívunk - jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője.

Jancsó András ősszel Gyirmóton szerepelt kölcsönben. Télen azonban visszatért nevelőegyesületéhez, a Haladáshoz
Fotó: Unger Tamás

- Fontos, hogy melyik csapat lesz higgadtabb, melyik együttes játékosai tudnak hideg fejjel dönteni a kapu előtt. Télen kimondottan jó futballistákat igazoltak a gyirmótiak, kiváló légiósok érkeztek, és ott van a korábbi magyar magból Bori Gábor, Vass Patrik, Novák Csanád. Véleményem szerint tehát nagyon jó csapatról van szó, de tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A héten már füves pályán is többször edzettünk, ahol nagy figyelmet fordítottunk a kapu előtti befejezésekre. Mert hiába birtokoltuk többet a labdát és dolgoztunk ki több helyzetet legutóbb az Újpestnél, ezért nem járt pont. Most javítani akarunk. Rózsa Dániel, Németh Márió, Jánvári Gábor műtét utáni rehabilitációját tölti. Összeállítás: Király - Polgár, Wils. Devecseri, Bosnjak - Jagodics, Rácz, Iszlai - Mészáros, Williams, Halmosi.

- Őszintén szólva az őszi, soproni meccsen nagyon furcsa érzésekkel léptem pályára a Haladás ellen, ezúttal kevésbé lesz szokatlan a felállás - mondta a vasiak ősszel Gyirmóton kölcsönben futballozó belső védője, Jancsó András. - A téli felkészülést még Gyirmóton kezdtem el, jó szívvel gondolok korábbi klubomra. Tudjuk, hogy minden meccs élet-halál harc az újonc számára, de ahhoz, hogy az FTC és a Vasas elleni mérkőzéseket nyugodtabban várhassuk, nyernünk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!