Sport

2017.03.31. 18:20

A Haladás a Mezőkövesdet fogadja a hétvégén

Szombathely - A labdarúgó NB I. 24. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel (TV: M4Sport) a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Sopronban a Mezőkövesd-Zsóryt fogadja.

Pum András

Valamennyi csapatnak akad legalább egy olyan meccse egy bajnoki szezon során, amelyiken gyengén muzsikál és semmi sem sikerül. Nos, a vasiaknak ez a mezőkövesdi 3-0-s vereség volt. A télen edzőváltáson átesett borsodiak - Pintér Attila ment, Tomiszlav Szivics jött - a Diósgyőr elleni 3-0-s sikerrel indították a tavaszt, aztán kátyúba ragadt a szekér. Paks (0-5), Vasas (0-2), majd legutóbb odahaza szerény 1-1 a sereghajtó Gyirmót ellen.

A Haladás idei mérlege két-két győzelem és vereség, a Vasas elleni 3-2-s idegenbeli diadal viszont úgy kellett, mint egy falat kenyér. Sokak szerint ezzel a győzelemmel már biztosan bentmarad a Mészöly-legénység. A hatodik Haladás 32, a hetedik Mezőkövesd 31 pontot gyűjtött.

- Ezt még korai lenne kijelenteni, ugyanakkor a gyirmóti mellett a Vasas elleni sikerünk nagyon fontos volt - jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - De nem dőlhetünk hátra. Egyik győzelmet sem adták könnyen, noha egyesek szerint nem szolgáltunk rá a sikerekre, én másként látom. A Mezőkövesd ellen is nehéz dolgunk lesz. A légiósok közül Veszelinovicsra, Kinkre és Stresítkre nagyon oda kell figyelnünk, a magyarok közül Molnár Gábor roppant veszélyes spíler, Vági, Kovács és Hudák is remek képességű védő.

Rácz Barnabás győzelmet vár a Mezőkövesd ellen Fotó: Unger Tamás

A kövesdiek sok helyzetet dolgoznak ki, de ezek csekély hányadát értékesítik. Fontos, hogy eleve ne is engedjük ziccerbe kerülni őket. Játékosaim éhesek a sikerre, jó hangulatban készültek, győzelmet várok a Mezőkövesd ellen. Halmosi eltiltását tölti, Bamgboye, Gajdos, Calvente, Tóth Máté sérült, és Bosnjak sem épült még fel a combjára kapott rúgásból. Ő a kispadon kezd. Rózsa, Jánvári és Németh pedig már régóta maródi. Összeállítás: Király - Polgár, Wils, Jagodics, Devecseri - Iszlai, Kovács, Jancsó - Rácz, Williams, Hídvégi.

- A mezőkövesdi meccsünk nem sikerült fényesen, dolgozik bennünk egyfajta dac, hogy visszavágjunk - mondta a vasiak támadó középpályása, Rácz Barnabás. - Hazai pályán tehát mindenképpen javítani szeretnénk. Úgy gondolom, Sopronban senkitől sem kell tartani, bárkit legyőzhetünk. A legutóbbi, Vasas elleni sikerünk azt is jelentette, hogy a középmezőny vége helyett az elejére kerültünk. Nem is szeretnénk hátrább csúszni, győzelemre készülünk a jó erőkből álló Mezőkövesd ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!