Sport

2017.03.07. 20:10

Kecskeméti túra - Egy veszélyes KTE fogadja a Falcót

Szombathely - Az NB I. A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság 21. fordulójában szerdán 18 órakor a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Kecskemét vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

A Kecskemét nehezen kezdte a szezont, kellett kis idő, mire a társaság egyenesbe jött. Az utóbbi időszak eredményei azonban megint nem sikerültek a legjobban, előző négy bajnokiját elbukta a KTE, igaz, háromszor játszott idegenben (Körmend, Kaposvár, ZTE), és csak egyszer otthon (Pécs). Vissza is csúszott a tabella 10. helyére (8/12). De mindettől függetlenül szeszélyes csapat benyomását kelti, képes kikapni otthon, nyerni idegenben. A Falco két önbizalom-növelő győzelemmel a háta mögött utazik Kecskemétre. A sárga-fekete gárda főként hazai pályán gyűjtögeti a sikereket, de azért az idén már Sopronban és a Vasasnál is bizonyította, hogy idegenben is képes jó eredményre. Novemberben Szombathelyen a Falco legyűrte a Kecskemétet (75-73).

Váradi Benedek pontjaira, jó játékra nagy szükség lesz Fotó: Szendi Péter

- A Kecskemét helyezése csalóka, egy jó csapat, egy veszélyes ellenfél fogad minket - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - A KTE gerince évek óta együtt játszik, egy összeszokott társaság vár ránk, amelyet ha hagyunk belelendülni, nehéz lesz megállítani. A keret magját rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok adják. Derasimovic, Djukanovic, Karahodzic, Ivosev minőségi, ponterős légiós, de jók a magyarok is. Egy harcias, jól védekező csapat vár ránk, amely mindenkinek méltó ellenfele. Ráadásul a Kecskemétnek mindenképpen győznie kell, ezért egy végsőkig harcoló ellenfélre számítok. Arra is jól emlékszünk, hogy Szombathelyen is csak nagy csatában nyertünk. A recept a régi: jól kell védekezni, szervezetten, csapatként játszani. Kovács Péter játéka bokasérülés miatt erősen kérdéses. Zsigeranovics a derekával bajlódott az elmúlt napokban, ezért is játszott kevesebbet - de egyre jobb állapotban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!