Sport

2017.03.25. 12:57

Kikapott a HVSE - Futsal: akadozik a gépezet a rájátszásban

Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 2. fordulójában is vereséget szenvedett a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

MVFC-Berettyóújfalu-Swietelsky-Haladás VSE 5-2 (2-1)

Berettyóújfalu, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Szilágyi, Flinta (Viczián).

Berettyóújfalu: László - Kovács I., Rábl, Harmati, Szabó P. Csere: Sándor, Takács Z., Magyar, Gál, Trencsényi, Nagy D., Kondás. Edző: Móga Lóránt.

HVSE: Matyi - Hegyesi, Horváth P., Gyurcsányi, Németh E. Csere: Gyimesi (kapus), Bencsik, Hajmási, Öreglaki, Sipos G., Vidák, Halmos, Németh P. Edző: Turzó József.

Gól: Magyar (10.), Rábl 2 (20., 35.), Trencsényi (23.), László (39.), ill. Vidák 2 (12., 37.).

Az előző játéknapon az Aramisnál kapott ki a Haladás (8-4), így Berettyóújfaluban a javítás szándékával lépett pályára - bár a találkozó esélyese a válogatottakkal teletűzdelt házigazda volt. Ráadásul a szombathelyiektől hiányzott az első számú kapus, Sásdi Bálint.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a Berettyó nem tudta rákényszeríteni akaratát a vendégre. Aztán mégis előnybe került, egy buta hibát büntetett góllal a házigazda. A Haladás rákapcsolt, sorra dolgozta ki a helyzeteit, de a sok lehetőségéből csak egyet váltott gólra. És ahogyan ilyenkor lenni szokott az ellenfél talált be - az első félidő utolsó percében. Fordulása után a hazaiak higgadtan játszottak, vártak a lehetőségre. És szinte minde vasi megingást góllal büntettek (35. perc: 4-1). A Haladás futott az eredmény után, de felőrlődött a nagy rohanásban, és talán el is fáradt, így nem tudott meglepetést okozni

Turzó József: - Megérdemelten nyert a Berettyó - egy Rábl Janival mindenképpen jobb volt.

A válogatott mérkőzései miatt most hosszabb szünet következik a bajnokságban, legközelebb április 24-én, Győrben lép pályára a Haladás - lesz idő rendezni a sorokat. Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő nemzeti csapat Japánnal játszik edzőmeccset március 29-én és 31-én Kecskeméten. Aztán utazik Azerbajdzsánba, a selejtezőtornára. A bő keret tagja Öreglaki Norbert is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!