Sport

2017.03.17. 21:15

Tenerifén a Dobó SE kalapácsvetői

Tenerife - A két ezüstöt hozó dobó-Európa Kupa után már csak az edzésekre koncentrálnak a Dobó SE világversenyekre készülő kalapácsvetői.

Horváth Erika

Már egy hete a Kanári-szigeteken van a Dobó SE elit kalapácsvető különítményének ideiglenes székhelye. Németh Zsolt és Németh László tanítványai közül négyen versenyeztek a múlt hétvégi, két helyszínen (Las Palmas de Gran Canaria és Vecindario de Santa Lucía) megrendezett dobó-Európa Kupán, hétfőtől pedig további öt versenyzővel kiegészülve már Tenerifén dolgoznak.

Gyurátz Réka (67,70) sem sokkal csúszott le az aranyról, amelyet a svéd Marinda Petersson (67,95) nyert, harmadik az ukrán Aljona Samotina (66,31)

A szombathelyiek mindkét U23-as korosztályban induló versenyzője ezüstérmet szerzett. A férfiaknál a 19 éves Halász Bence öt sorozaton keresztül vezetett, 71,51 méter volt a legjobbja, az utolsó kísérletével előzte meg őt Alekszej Mikhailov - öt centivel. A német színekben szereplő versenyző a 71,56-dal csaknem egyméteres egyéni csúcsot ért el. Az U23-as nők között a 20 éves Gyurátz Réka 67,70-dal nyitott - ezzel két sorozaton keresztül az élen állt. A szombathelyi versenyző már nem tudott javítani, a svéd Marinda Petersson viszont igen: 67,95-dal ő nyert, Réka pedig - akárcsak tavaly - másodikként zárt. A felnőtteknél Gergelics Cintia 64,31-dal, Hudi Ákos 69,28-dal 15. lett.

- Az kiutazásunk előtt két U23-as érmet és a felnőttektől két idei legjobb eredményt vártunk. Annak ellenére, hogy ezt hozták tanítványaink, nem vagyunk elégedettek. Bár mindent megtettek, mind a négyen több méterrel maradtak el, nemcsak a mi, hanem saját elvárásaiktól is. Azon a hétvégén valahogy ez volt megírva - idézte fel az EK-t Németh Zsolt mesteredző.

Júliusban, az U23-as Eb-n ismét találkoznak. Balról az ezüstérmes Halász Bence (71,51), a győztes, német Alexej Mikhailov (71,56) és a bronzérmes ukrán Volodimir Miszlivcsuk (69,47)
Fotó: Dobó SE

- Lehet, hogy kellett ez a fiaskó ahhoz, hogy majd a nyáron eggyel fényesebb érmet nyerhessenek, illetve mind a négyen kijussanak a felnőtt-vb-re.

- Hétfőn délelőtt egy 19 perces repülőút után Tenerifére érkeztünk, délután már edzésbe is álltunk - folytatta Németh Zsolt az EK után történtekkel.

- A többiek is megérkeztek estére, így kedd reggeltől már teljes létszámban dolgozunk. Délelőttönként sok dobás vár a versenyzőkre a 2009-es téli dobó-EK kalapácsvető-versenyének helyszínén. Délután gyorsasági munka, szökdelések és erősítés szerepel a programban. Ezúttal nem indulunk versenyen, csak az edzésekre koncentrálunk. Rajtunk kívül a súlylökő Márton Anita, diszkoszvetők és gerelyhajítók készülnek itt, összesen 31 magyar dobóatléta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!