Sport

2017.03.23. 17:20

Négy vasi arany - Közel 200 karatéka a 16. Sárvár Kupán

Sárvár - Eredményesen szerepeltek a Vas Megyei sportolók a 16. Sárvár Kupa országos karateversenyen.

Tóth Gábor

A rangos eseményt a Sárvári Shotokan Karate Egyesület rendezte a Magyar JKA Karate Szövetség megbízásából - ezúttal is a Nádasdy iskola sportcsarnokában. Az idei már a 16. verseny volt a sorban - remekül illeszkedve a tavaszi felkészülésbe. Az ország minden részéből érkezett nevezés, 25 csapat 180 sportolója vetélkedett egymással egyéni formagyakorlat (kata) és küzdelem (kumite) versenyszámokban.

A színvonalas lebonyolításról 25 minősített bíró és ugyancsak 25 segítő gondoskodott. Az esemény nívóját a magyar JKA karateválogatott szereplése e-melte. A JKA-versenyeken az életszerű Ippon Shobu (egy döntő találatig) szabályrendszert alkalmazzák. A megnyitón Sárvár polgármestere, Kondora István, a Vas Megyei Közgyűlés képviseletében Kondora Bálint alelnök, szakmai részről pedig Krepsz János, a Magyar JKA Karate Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket.

A mérkőzések 12 korcsoportban, három küzdőtéren zajlottak. A sportolók, az edzők, a szövetség tisztségviselői elégedetten nyilatkoztak a verseny után is, és biztosították a szervezőket a jövő évi részvételükről, támogatásukról.A Vas megyei színeket a kőszegi Budoka SKD, a táplánszentkereszti Tápláni Karate Sportegyesület és a házigazda Sárvári Shotokan Karate Egyesület képviselte.

Vasi érmesek, megyei vonatkozású eredmények:

fiú-férfi, I. korcsoport, kata: 3. Gombkötő Zsolt (Budoka). Kumite: 3. Gombkötő Zsolt (Budoka).

II. kcs., kata: 1. Kalmár Zalán (Táplán).

IV. kcs., kata: 3. Kuntner Rudolf (Budoka). Kumite: 2. Kuntner Rudolf (Budoka).

Kadet, kumite: 1. Berta Dániel (Táplán).

Junior, kumite: 3. Berta Dániel (Táplán).

Felnőtt, kumite: 3. Habda Zsolt (Táplán).

Lány, I. kcs., kata: 1. Pál Alexandra Anna (Budoka). 2. Baricz Eliza (Budoka), 3. Németh-Steff Hanna (Budoka).

Kumite: 1. Pál Alexandra Anna (Budoka), 2. Baricz Eliza (Budoka), 3. Németh-Steff Hanna (Budoka).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!