Sport

2017.03.19. 20:55

Kikapott a Magyar Kupában a Viktória FC a Ferencvárostól

Budapest - A női labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a Viktória jó játékkal ugyan, de 2-0-ra kikapott az FTC-től, így nem jutott a fináléba.

Pum András

Ferencvárosi TC-Viktória FC 2-0 (1-0).

- Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont, 100 néző, női labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő, vezette: Kárpály.

FTC: Samu - SZEITL, Mosdóczi, Vidovenyecz, Cankovic - Bognár, FENYVESI (Csiki, 60.), Nagy Á. - BULATOVIC, Zlidnis, Poljak (Orji, 72.). Edző: Dörnyei Balázs.

Viktória FC: BÍRÓ - KISS ZS.., TÁLOSI (Kopcsándi, 69.), BALOGH, Kun - HARSÁNYI, Fábián, Manhart - Csidei, SIKLÉR, Magyarics. Edző: Csordás Csaba.

A Viktória erősségét, Tálosi Szabinát le kellett cserélni Fotó: Unger Tamás

Az első félidőben a szombathelyiek igyekeztek kontrollálni a ferencvárosiak játékát. Ez javarészt sikerült is, ám amikor a hazaiak futóversenyre késztették a vendégeket, a vasiak gondban voltak. Ennek ellenére, a 35. percben csupán egy lesgyanús szituációból szereztek vezetést a fővárosiak. Szünet után kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, nemcsak a szombathelyi, hanem a hazai kapu előtt is adódtak helyzetek. A viktóriások elsősorban pontrúgások után veszélyeztettek. A 69. percben Tálosi Szabina bokája aláfordult, le kellett cserélni. A hajrában a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, ám a hosszabbításban egy kontrából a ferencvárosi Orji beállította a 2-0-s végeredményt.

A Viktória remekül helytállt, megszorongatta ellenfelét. Gólszerzők: Bulatovic (35.), Orji (93.).

Csordás Csaba: - Amennyiben teljes csapattal tudunk kiállni, lehetett volna keresnivalónk. Minden elismerésem a lányoké, remekül küzdöttek.

A másik mérkőzésen: Győri ETO-MTK 2-0 (1-0). Gólszerzők: Németh L. (15.), Süle (57.). A Győri ETO-FTC döntőt április 19-én az MTK pályáján, az új Hidegkuti Nándor-stadionban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!