Sport

2017.03.06. 19:30

Nemes Bálint kötöttfogású diákolimpiai bajnok

Négy érmet szereztek a Haladás VSE birkózói a két korosztályban megrendezett kötöttfogású diákolimpián.

Horváth Erika

Soltvadkert volt a házigazdája a III. és IV. korcsoportos kötöttfogású diákolimpia országos döntőjének, amelyen a Haladás VSE birkózói is versenyben voltak a dobogós helyekért. Veréb István tanítványai közül a III. korcsoportban hárman is érmet hoztak haza. A 35 kg-ban Buday Bálint (Bercsényi) két győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmes lett. Az 54 kg-os Hajba Szabolcs (Brenner) egy veresége után három győzelemmel a vigaszágról jutott el a bronzéremig. A 63 kilóban Gellén Milán (Zrínyi) három győztes meccsel döntőt vívhatott; ott szenvedte el egyetlen vereségét, ezüstérmet kapott. A IV. korcsoportban Nemes Bálint (Zrínyi) a 63 kg diákolimpiai bajnoka lett, miután mind a négy mérkőzését megnyerte. A 46 kg-ban Hujber Dánielnek (Neumann) két győzelem, két vereség volt a mérlege, ezzel ötödikként zárt.

A Haladás VSE kötöttfogású diákolimpiai érmesei. Balról: Nemes Bálint, Buday Bálint, Hajba Szabolcs, Gellén Milán Fotó: Unger Tamás

Egy felnőtt kötöttfogású országos bajnoki ötödik hellyel is gyarapodott a HVSE szakosztálya. A 98 kilóban a junior vb-bronzérmes Wittman Kristófnak a Rióban 85 kilóban ötödik Lőrincz Viktort dobta a sorsolás, tussal kapott ki a kétszeres vb- és egyszeres Eb-bronzérmestől. Kristóf bronzmeccset vívhatott az újpesti Vargával, tőle is kikapott (0-8).

Kiskunhalason szabadfogású válogatóversenyt rendeztek az ifjúságiaknak. A 63 kg-ban Nemes Bálint (Haladás) egy győzelemmel, egy vereséggel második, a Büki BC birkózója, Kovács Félix egy győzelemmel, két vereséggel ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!