Sport

2017.03.29. 18:10

Nők a ringben Kőszegen - Eredményes volt a nemzetközi gála

Kőszeg - Nagy sikert aratott, népes mezőnyt vonzott a kőszegi Fit-Box Ökölvívó Egyesület által első alkalommal megrendezett Queen of the Ring elnevezésű női nemzetközi ökölvívógála.

Tóth Gábor

A kétnapos erőpróbának a Béri Balog Ádám Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont. A gálán hat ország 98 női versenyzője szállt ringbe. A népes, erős mezőny 58 külföldi és 40 magyar lányból állt. A versenyt Erdei Zsolt korábbi profi világbajnok és Huber László polgármester nyitotta meg.

A kőszegi közönség nagy örömére remekül szerepeltek a házigazda Fitt-Box bunyósai. Luif Dorina (büki szakosztály) junior 60 kg-ban egy egri lány ellen, élete első éles mérkőzésén aranyérmet szerzett. Lakotár Hanna 52 kilóban két mérkőzést játszott. Előbb egy lengyel, majd egy magyar riválist vert meg - kiváló teljesítménnyel gyűjtötte be a bajnoki címet. Pesti Gabriella (57 kg) egy győzelem, majd egy vereség után állhatott a dobogó második fokára.

Ambrus Viktória (szemből) kemény mérkőzéseket vívott, nem kímélte sem magát, sem ellenfelét Fotó: Titt-Box Ökölvívó Egyesület

A 60 kilósok között Hámori Luca német, majd lengyel riválist győzött le és gyűjtötte be biztosan az aranyérmet. A 66 kg-os súlycsoportban Ambrus Viktória (büki szakosztály) az első napon német ellenfelét verte, majd másnap lengyel riválisát. A döntőben a lengyel lányra kétszer is számoltak, majd a harmadik menetben technikai KO-val zárult a mérkőzés - így az aranyérem mellé a szakma különdíját is kiérdemelte.

- Jól sikerült a gála, a hazai szakmai vezetés és a külföldi csapatok edzői is elégedetten nyilatkoztak - értékelt a szervező Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője, Varsányi Áron. - Már most többen jelezték, hogy jövőre is jönnének, akár három-négy napos versenyre is - ritka az ilyen szintű női verseny az országban. Komoly terhelést kaptak, meccsrutinhoz jutottak a lányok, a legtöbb versenyző két mérkőzést vívott, nemzetközi ellenfelek ellen edződhetett. A lányaink teljesítményével egyébként elégedett vagyok, érezhető a fejlődés, jó úton járunk. A gála pedig tökéletes felkészülési állomás volt a közelgő női korosztályos Európa-bajnokság előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!