Sport

2017.03.21. 19:35

Dobogóra futottak: Vasi ezüstök és bronz a mezei ob-ról

Kecskemét - A 109. országos mezeifutó-bajnokságon három dobogós helyezés jutott a vasiaknak.

Horváth Erika

A 109. mezei magyar bajnokság felvezetéseképpen "Álomjövő" elnevezéssel az U13-as gyermek korosztály ob-jét is megrendezték 2 km-es távon. Egyéniben Iker Natália ezüstérmet szerzett, Róka Bora ötödikként ért célba. Mindketten a Szombathelyi Sportiskola versenyzői, edzőjük, testnevelőjük Gérnyiné Prácser Kinga. A csapatversenyben ezüstérmes lett a SZoESE Juhász-Tóth Eszter, Horváth Léna és Katavics Lili összetételű triója. Edzőik: Süle Szilvia, Farkas Dóra, Szabó Thomka Hanna.

Balról: a felnőtteknél hatodik Horváth György és a junior korosztályban bronzérmes SZoESE-futó, Jacsev Sámuel Fotó: Kívés István

A junior fiúk 6 km-es távján Jacsev Sámuel (SZoESE-Életkert) taktikus versenyzéssel végig az élbolyban haladt, és a harmadik helyet szerezte meg. Kívés István tanítványa a mezeifutó-juniorligában is bronzérmes lett a Gödöllőn és Nemesvámoson elért két második, az ob-harmadik és a szekszárdi ötödik helyével.

Balról: Katavics Lili, Horváth Léna, Juhász-Tóth Eszter a SZoESE ezüstös U13-as csapatában, illetve az egyéni második Iker Natália Fotó: Lengyák György

Az ob fénypontja, záróversenye a felnőtt férfiak 10 km-es futama volt, amelyet Fancsali Andrásról, a 2010-ben elhunyt kiváló hosszútávfutóról neveztek el. Volt csapattársai az első hat helyezettnek pénzdíjat ajánlottak fel. Bajnokká - már sokadszor a békéscsabai Gregor Lászlót avatták, a hatodik helyet a SZoESE futója, Horváth György szerezte meg, megelőzve többek között a sokszoros válogatott Kazi Tamást és a gödöllői mezei ligaversenyt megnyerő Pápai Mártont. A SZoESE Horváth György, Petrovics Alex, Nagy Patrik, Czindrity Attila összetételű csapata 55 helyezési ponttal ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!