Sport

2017.03.28. 18:50

Elverte a listavezetőt az SZKKA II. gárdája

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 16. fordulójában rangadót nyert az SZKKA II., győzött a Bük és a Sárvár is, ikszelt a Körmend.

Tóth Gábor

Körmendi DMTE-Bajnok DSE Nemesvámos 24-24 (12-11). - Körmend, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hardi, Őri.

Körmend: Anek - Török 2, Adorján 6, Faragó 2, Szabó A. 3, Németh A., Kiskós 9/6. Csere: Balogh K. (kapus), Cser, Bokor, Benedek, Lakatos 2, Horváth D., Szalai, Őri. Edző: Oláh Sándor.

Jó védekezéssel, de gyenge támadójátékkal nyitott a házigazda (10. perc: 2-2). Nem jöttek a gólok, sőt, hátul lanyhult a figyelem, meglépett a Nemesvámos (20. perc: 4-9). Aztán rendezte sorait a Körmend, átvette a vezetést is. A második játékrészben már támadásban is jobban tejesített a vendéglátó, így sokáig három-négy gólos előnyben volt (25. perc: 24-21).

Ám elég volt néhány kihagyott ziccer, hogy visszazárkózzon a vendég. Sőt, a Nemesvámos néhány másodperccel a lefújás előtt egyenlíteni tudott. Fontos pontokat veszített a Körmend. Junior: 28-40.

Dr. Lupo-Büki TK-Vady Mosonszolnok 24-18 (14-7). - Bük, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Bük: HARASZTOVICS - Binder, CSÓKA 5/1, SZABÓ D. 11/4, NÉMETH D. 4, Csabai 1, Szabó N. Csere: Palkovits, Kálmán (kapus), PUKLER 3, Szenczi, Bősze, Fazekas, Megyeri, Németh B., Horváth K. Edző: Mátés István.

Az SZKKA II. nagy formában lévő kapusa, Szovák Viktória Fotó: Unger Tamás

Remekül kezdett közvetlen riválisa ellen a Bük (4. perc: 4-0) és a folytatásban sem lassított (16. perc: 9-2), jól védekezett és jó kapusteljesítményt vonultatott fel. A második félidőben is a Bük diktálta a tempót, sikerült korán eldönteni a meccset (48. perc: 22-13). Az összeszedetten, motiváltan játszó BTK a vártnál simább győzelmet aratott. Junior: 33-28.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II.-VKL SE Győr 31-29 (17-12). - Szombathely, néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kovács, Mándli.

SZKKA: Szovák - Szuhogyi 6, Cser 5, Pődör R. 16, Dénes, Bozzai 1, Bódi. Csere: Károly (kapus), Csépke 2, Kiss V. 1, Kovács T., Woth, Kozma, Keszei, Szulkovényi. Edző: Józsa Krisztián.

A játéknap rangadóján a második fogadta az elsőt. Mindkét csapat nagy iramot diktálva nyitotta a meccset. Ez a stílus a hazaiaknak feküdt jobban, látványos támadásokat vezettek, a félidő közepére sikerült megnyugtató különbséget kialakítaniuk. A második félidő közepén már hat góllal vezettek a hazaiak.

Aztán jött egy hullámvölgy, akadt hiba mind támadásban, mind védekezésben, felzárkózott a Győr. A végjáték viszont ismét a szombathelyieknek sikerült jobban, így értékes győzelemnek tapsolhatott a hazai publikum. Junior: 28-26.

Tapolca VSE-Sárvárfürdő Kinizsi 20-30 (12-13). - Tapolca, 120 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gyalog, Juhászné.

Sárvár: JURIK - HEGYI 4, PATAKI 2, SZONDY, HORVÁTH 1, MÓROCZ 9, VAJDA 4. Csere: VARGA, FARKAS 5, SOÓS 2, NARDAI 2, CSÓKA 1. Edző: Rozmán Gergő.

Jól kezdte a meccset a Tapolca, a Sárvár görcsösen támadott, figyelmetlenül védekezett (18. perc: 8-3). Majd a cserék lendületet hoztak a vendégek játékába, így a szünetben már a Sárvár vezetett.

A folytatásban aztán elkapta a fonalat a vasi gárda, védekezésben és támadásban is stabil, jó teljesítményt nyújtott - a Tapolcának nem volt esélye. Minden sárvári játékos kivette a részét a sima győzelemből. Junior: 26-17.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!