Sport

2017.04.14. 17:30

A bronzéremért játszhat a Viktória - A győri döntetlennel elúszott a bajnoki finálé

Győr - A női labdarúgó NB I. felsőházi rájátszásának 4. fordulójában a Viktória FC 1-1-es döntetlent ért el a Győri ETO vendégeként. Ezzel eldőlt, hogy a vasiak nem kerülnek a fináléba, a bronzéremért mérkőzhetnek.

Pum András

Győri ETO-Viktória FC 1-1 (0-0). Győr, 100 néző, női felsőházi labdarúgó-mérkőzés, 4. forduló, vezette: Bereczki.

Győri ETO: Kovács L. - GŐDÉR, Fél P., Sárosi, Fleck - Kalmár (Dikanóva, 46.), Szőke, Fél A. (Süle, 63.), NÉMETH L. - Öreg (Zemlényi, 85.), Dénes. Edző: Horváth István.

Viktória: BÍRÓ - HARSÁNYI, Tálosi (Kopcsándi, 8.), Balogh, Kun - Csidei, Fábián (Kiss Zs., 75.), TÓTH A., Manhart - SIKLÉR, Magyarics. Edző: Csordás Csaba.

Siklér Kinga (labdával) szerezte a vasiak vezető találatát Fotó: Unger Tamás

A bemelegítésnél Tálosi Szabina combsérülést szenvedett, s noha megpróbálkozott a játékkal, a nyolcadik percben cserét kért. A győriek két ziccert is elhibáztak, előbb Bíró védett nagyot, majd a kapu mellé lőtt a győri játékos. A vasiak rendezték soraikat, de komoly ziccerbe nem kerültek, mezőnyjáték folyt a pályán. Szünet után az 52. percben Manhart lövését Kovács hárította, a kipattanót azonban Siklér hat méterről a hálóba vágta (0-1). Nem sokkal később egy kontrát követően Németh Loretta révén a győriek egyenlítettek (1-1). A Viktória nem adta fel, a 90. percben Magyarics beadását Siklér ajtó-ablak helyzetben a kapusba vágta.

Két fordulóval a felsőházi rájátszás vége előtt a Viktória hátránya hat pont a második MTK-val szemben. Mivel az egymás elleni eredmények a fővárosiaknak kedveznek, eldőlt, hogy a vasiak nem kerülnek a bajnoki fináléba.

Gólszerzők: Németh L. (60.), illetve Siklér (52.). Kiállítva: Süle (77.).

Csordás Csaba: - A folytatásban az önbecsülésünkért játszunk, meg kell vernünk az MTK-t és az FTC-t, hogy kozmetikázni tudjuk az elmúlt fél évet.

A másik mérkőzésen: FTC-MTK 8-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!