Sport

2017.04.05. 16:55

Fehér László maradt a MOATSZ alelnöke

Budapest - A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) tisztújító közgyűlésén ismét bizalmat szavaztak Fehér Lászlónak, aki további négy évig töltheti be az egyik alelnöki posztot. Bekerült az elnökségbe Fazekas Péter is.

MTI

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) hétfői, maratoni hosszúságú, mintegy hét és fél órás közgyűlésének utolsó, tisztújító részében nagyon szoros küzdelmeket hozott a szavazás. A 86 szavazásra jogosult klub képviselői közül 85-en jelentek meg; végül további négy évre megkapta a bizalmat az eddigi elnök, Nátrán Roland, de csak 44-41-re nyert kihívója, Endrődi Ferenc Pállal szemben.

Nátrán Roland a következő négy évben a klubok és szakosztályok megerősítését, az utánpótláscentrumok létrehozását, a budapesti akadémiák kialakítását, az infrastruktúra fejlesztését és a 2019-es budapesti vb-re, valamint a veterán Európa-bajnokságra való felkészülést nevezte meg legfontosabb feladatként.

Fehér Lászlót újabb négy évre megkapta a bizalmat
Fotó: Unger Tamás

Egy-két szavazat döntött arról, hogy a hét alelnökjelöltből - azaz az egyik visszalépése után a hat közül - melyik három csatlakozhat az elnökséghez. Fehér László, Celldömölk polgármestere megmaradt eddigi posztján, illetve Benyhe Istvánt és Dorogi Pétert is alelnökké választották. Hét további elnökségi tagsági hely közül csupán hatot sikerült betölteni, mert az utolsó szavazásra már határozatképtelen volt a közgyűlés. A 16 jelöltből első körben négyen kaptak elégséges voksot, köztük Fazekas Péter, a Celldömölki VSE-Swietelsky sokszoros válogatottja, akit a válogatottságról és az elnökségi tagságról is lemondó Jakab János helyére választottak meg a játékosok képviselőjének. Fazekas a CVSE-től kapta a jelölést, de a szavazás előtt már 245 játékos - válogatottaktól az amatőrökig - írásbeli támogatását is magáénak tudhatta.

- A 11 fős helyett egyelőre 10 fős elnökségbe ketten is bekerültünk Celldömölkről. Ez bizonyára az elmúlt évtizedben, a sportágban elért sikereinknek is szól - értékelte a közgyűlést Fehér László, Celldömölk polgármestere. - Az elnökség szinte teljesen kicserélődött, a régiek közül csak Nátrán Roland és én maradtunk.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy az elmúlt két év 50-50 milliója után a minap újabb 40 millió forintot kapott a Celldömölki VSE. Utóbbi összeget a MOATSZ idei, 360 milliós, sportágfejlesztési támogatási keretéből ítélték oda. Így nyáron elkezdődhet az asztalitenisz-csarnok építése. Idén elindul a labdarúgókat is szolgáló öltözőblokk kialakítása is a Kolozsvár utcai sporttelepen MLSZ-es TAO-támogatásból és városi önrészből, így a három lábon álló beruházás összértéke bruttó 280 millió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!