Sport

2017.04.24. 18:24

Futsal: nincs meglepetés, kikapott Győrben a Haladás

Az NB I-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának a 3. fordulójában az éllovas, címvédő, Magyar Kupa-győztes ETO fogadta a Haladást. Nem született meglepetés, biztosan nyert a Győr.

Tóth Gábor

A találkozót bátran kezdte a Haladás. Felvállalta a nyílt játékot, szép támadásokat vezetett - de a helyzetek kimaradtak. A Győr lassan ébredt, ám talált egy gól, ettől megnyugodott. Sőt, gyorsan növelte is az előnyét. Át is vette az irányítást az ETO, letámadta ellenfelét, alig-alig volt a labda a szombathelyieknél - de Sásdi remekül védett. Aztán egy látványos akció végén Halmos szépített. A félidő hajrájában már ki-ki meccset láthattak a szurkolók. Úgy tűnt, hogy rendezte sorait a HVSE. De a nagy adok kapokból az ETO jött ki jobban, nem sokkal a félidő vége előtt, kihasználva egy védelmi hibát, harmadszor is betalált. Nem futballozott rosszul az első játékrészben a Haladás, de az ETO pontosabb, és sokkal eredményesebb volt.

Fordulás után is folytatódott a rohanás. Németh Péter gyorsan szépített a zöld-fehéreknek. Ám a folytatás a hazaiaknak sikerült jobban, zsinórban három gólt rúgtak. A hajrában a Haladás vészkapussal rohamozott, ott pattogott a labda a győriek térfelén, de Öreglaki révén már csak egyszer tudott kapuba találni a vendég. Kikapott a Haladás, de azért megszorongatta esélyesebb ellenfelét - ami bíztató a folytatásra nézve.

Németh Erik (szemből) határozott, megbízható futballal rukkolt elő Fotó:  Unger Tamás

Rába ETO Győr-Swietelsky-Haladás VSE 6-3 (3-1).

Győr, 300 néző, NB I-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Czene-Joó, Borbás, Bottyán.

Győr: Matkovics - Davide, Harnisch, Drahovsky, Seidler. Csere: Tóth Gy. (kapus), Constantino, Gémesi, Vas, Juan Ramon, Sáhó, Dávid, Bognár, Tama. Edző: Marcos Angulo.

HVSE: Sásdi - Horváth P., Gyurcsányi, Németh E., Vidák. Csere: Gyimesi, Matyi (kapusok), Gyenese, Bencsik, Hajmási, Öreglaki, Sipos G., Halmos M., Németh P. Edző: Turzó József.

Szombathelyi gólszerzők: Halmos, Horváth P., Öreglaki.

Turzó József: - Nagyon intenzív mérkőzést játszottunk, a felsőházban eddig ez volt a legjobb teljesítményünk. De hát a Győr volt az ellenfelünk, egy nagyon jó csapat, amely minden hibát kíméletlenül büntet. Jól futballoztunk, de még természetesen tudunk és kell is fejlődnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!