Sport

2017.04.10. 16:20

Kézilabda NB I/B: Nyert az SZKKA, ikszelt a HVSE

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 21. fordulójában magabiztos győzelmet aratott a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, értékes döntetlennel folytatta szereplését a Haladás VSE-Sport Kft.

Tóth Gábor

Szekszárdi FGKC-Haladás VSE-Sport Kft. 28-28 (17-8)

Szekszárd, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hantos, Rózsahegyi.

HVSE: Dudora - Sebestyén 3, TAKÁCS K. 8, DONCSECZ, HEGEDŰS 6, Hrabovszky 1, Baranyai. Csere: MÁRKUS (kapus), FREIBERGER 5, Kaposvári 1, GERENCSÉR 2, Szabó J. 2, Kiss N., Bolfán. Edző: Hamar Zoltán.

A mérkőzést álmosan kezdte a szombathelyi gárda, gyorsan átvette az irányítást a Szekszárd, és a félidőig tetemes előnyre tett szert. A szünet után teljesen más felfogásban játszó Haladás tért vissza a pályára - mintha kicserélték volna a csapatot. A vendégek felvették a mérkőzés ritmusát, lendületbe jöttek, nagyot küzdöttek, egyre faragták a hátrányukat, megpróbálták megnyerni a mérkőzést. Győzni ugyan nem sikerült - a félidői kilencgólos hátrány soknak bizonyult -, de a bravúros döntetlen összejött. Junior: 35-20.

Hamar Zoltán: - Nagyon jól játszottunk - bár nehezen indult a mérkőzés, de a második félidőben parádésan teljesítettek a lányok. Sajnos be kell látnunk, hogy a hosszú utazásokat még nem tudjuk megfelelően kiheverni a mérkőzés kezdetéig.

Schneider Éva (labdával) remek játékkal, valamint hét góllal vette ki a részét az SZKKA sikeréből
Fotó: Szendi Péter

Rinyamenti KC Nagyatád-Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 30-39 (17-18)

Nagyatád, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gadányi, Szabó.

SZKKA: FUTAKI - MAYER 8/4, SMID 6, Császár 1, Takács 4, SCHNEIDER 7, Szecsődi 1. Csere: Tömő (kapus) Szendrei 3, Pukler 5/1, Győrffy 2, Mórocz , Pődör 1, Gaylhoffer 1, Cser, Csire. Edző: Füzesi Ferenc.

Óriási lendülettel estek egymásnak a felek, az SZKKA került lépéselőnybe. Ám váratlanul szétesett a szombathelyiek játéka, elkapkodták a támadásokat, védekezésben is gyengébben teljesítettek - igaz, a kapuban nem volt gond. Kihasználva a vendégek hibáit, a házigazda a szünetig felzárkózott. Fordulás után rendezte sorait - elsősorban a védekezését - az SZKKA, és támadásban is pontosabb lett, átrohant ellenfelén. Így gyorsan nyolc-kilenc gólos előnyt alakított ki magának, végül simán nyert. Junior: 28-31.

Füzesi Ferenc: - A káoszos első félidő után magabiztos győzelmet arattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!