Sport

2017.04.24. 13:07

Menetel az SZKKA, botlott a Haladás

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 22. fordulójában az SZKKA simán hozta a kötelező győzelmet, a HVSE viszont alsóházi rangadót bukott.

Tóth Gábor

Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-Kozármisleny SE 31-18 (13-13).

Szombathely, 150 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kovács T., Mándl. B.

SZKKA: Futaki - Győrffy 3, Smid 1, Császár 2, Szendrei 5, Takács 1, Szecsődi 2. Csere: Tömő (kapus), Schneider 10/4, Pukler 5/2, Mayer, Virág 1, Gaylhoffer, Pődör 1, Cser, Csire. Edző: Füzesi Ferenc.

A kötelező győzelemért lépett pályára a feljutásért küzdő SZKKA. Ennek megfelelően a hazaiak gyorsan magukhoz ragadták az irányítást, de a védekezésben akadtak hibák, így tartotta a lépést az ellenfél. Legalábbis az első félidőben. Fordulás után ugyanis 5-0-val nyitott az SZKKA - és ezzel minden vitás kérdést lerendezett. A folytatásban már könnyedén, szemre is tetszetősen játszott a szombathelyi gárda, és simán nyert. Junior: 25-25.

Füzesi Ferenc: - A kötelező győzelmet biztosan gyűjtöttük be, igaz, az elején akadtak nehézségeink.

Haladás VSE-Sport Kft.-Marcali VSZSE 22-27 (12-10).

Bük, 100 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Garai B., Takács D.

HVSE: Márkus - Sebestyén 1, TAKÁCS K. 9, Doncsecz 1, Gerencsér, Hegedűs 3, Hrabovszkyy 4. Csere: Dudora (kapus), Kiss N. 1, Szabó J. 1, Kaposvári 1, Baranyai, Bolfán, Freiberger 1. Edző: Hamar Zoltán.

Az alsóházi rangadón az első félidőben a Haladás diktálta a tempót. A második játékrészben viszont már a Marcali akarata érvényesült, megérdemelten nyert. A mérkőzés előtt még azonos mutatóval álltak a csapatok, ám büki győzelmével a Marcali előzött. Fájó veresége után a Haladás kieső helyre csúszott vissza - még négy mérkőzés van hátra a szezonból, lesz lehetőség javítani. Junior: 31-34.

Hamar Zoltán: - Sajnos nem jött ki a lépés. A taktikai elemek, amiket megbeszéltünk nem működtek. Nem tudunk mást tenni egy ilyen mérkőzés után, csak annyit, hogy tanulunk a hibákból, előre nézünk, és készülünk a következőre meccsre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!