Sport

2017.04.04. 16:10

Spartan Sprint: Vas megyei aranyérem egyéniben és csapatban is

Veszprém - Szép eredményekkel tértek haza a Spartan Sprint Veszprém 2017 elnevezésű - közel 7000 főt megmozgató - akadályfutó-versenyről a vasi sportolók.

Tóth Gábor

A 11-15 éves gyerekeknek rendezett Spartan Kids versenyen közel 400-an álltak rajthoz. E korosztályban 2500 méteres táv, 15 leküzdendő akadály várt a mezőnyre. A kategória versenye négy selejtezővel indult, futamonként körülvelül 100 fővel.

A gyerek korosztály bajnoka a jáki Horváth Dániel lett
Fotó: Kúti Zsuzsanna

Minden selejtezőből öten jutottak be a fináléba. Így a döntőben 20 lány és 20 fiú mérhette össze erejét. A fiúknál a jáki Horváth Dániel bizonyult a leggyorsabbnak, legkitartóbbnak.

Az elit mezőny győztes, összeszokott csapata. Balról Egri Viktor, Kívés Bendegúz, Tömböly Dávid és Petrovics Alex
Fotó: OCR Elite Team

A négyfős csapatok elit kategóriájában 250 versenyzőt számlált a mezőny. A küzdelem 200 méter szintkülönbséget magába foglaló, 15 akadállyal nehezített 6,5 km-es pályán zajlott. A verseny reggel 7 órakor, 5-6 fokban rajtolt - a hajnali pára alaposan megnehezítette a résztvevők dolgát.

A két szombathelyi versenyzőt is felvonultató OCR Elite Team remekül teljesített, az első helyen végzett - nagy csatában, 20 másodperccel megelőzve a második helyezettet. Az összeszokott társaságban Kívés Bendegúz és Petrovics Alex képviselte a szombathelyi színeket, Egri Viktor veszprémi, Tömböly Dávid győri.

Az idén elindult az öt állomást magába foglaló spartan race magyar bajnokság. Az OCR Elite Team tehát rögtön egy szép sikerrel nyitotta a szezont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!