Sport

2017.04.23. 19:15

Megye I - Fontos körmendi győzelem

Megyei körkép - A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában az éllovas Körmend 2-0-ra legyőzte a második Celldömölköt, így előnye 12 pontra nőtt.

Pum András

Répcelaki SE-Rum KSC 7-2 (4-0). Répcelak, 100 néző, vezette: Mónos.

Répcelak: Berényi - Fazekas, CSORDÁS, Harkai, NÉMETH G. - Jordán (Tóth Dá.), Ambrus (Balogh T.), BARANYAI, Kiss T. - BEZDI (Catomio), Szabó B. (Farkas B.). Játékos-edző: Balassa Péter.

Rum: Busi - Ivic (Leitgeb), Kontics, Csernák, Bősze - Molnár, Papp, Tóth Má., PÁSTI - Koronczai, Gyurkó. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Gólszerzők: Csordás 2, Németh G., Kiss T., Bezdi, Lónai, Molnár (öngól), illetve Pásti 2.

A dobogóért hajtó hazai együttes már a mérkőzés elejét kezdő sípszót követően nekiesett ellenfelének és tíz perc alatt döntésre vitte a találkozót. Az élvezetes, sok helyzetet kidolgozó répcelaki támadóknak köszönhetően tekintélyes előnyre tettek szert a vendéglátók. Aztán a második játékrészre elkényelmesedtek a hazaiak, így a kétszámjegyű különbségű siker elmaradt. A Répcelak győzelme azonban egy percig sem volt kérdéses.

A körmendiek mindkét találatát Sipos Bálint (fehér mezben) szerezte. És íme a támadó második gólja előtti pillanat Fotó: Szendi Péter

Kemenesalja FC-Egyházasrádóci SE 1-0 (0-0) Vönöck, 110 néző, vezette: Vass.

Kemenesalja: HUJBERT - SZAKÁL E., Veszprémi, BOGNÁR, Kovács K. - SZAKÁL M., Németh R. (Laki), Berecz (Smidéliusz), ERDÉLYI - Belegrai (Princzes), DÖBRÖNTE. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Egyházasrádóc: Bali - Kertes (Németh M.), LŐDI, Tóth J. (Budai), Németh M. - László (Molnár I.), Vilics, Molnár L., Balogh A. - Tóth M., Krajczár (Mészáros). Edző: Simon Attila.

Gólszerző: Döbrönte. Kiállítva: Balogh A.

A meccs elején leginkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A második játékrész elején megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd két perccel később Balogh Adriánt állította ki a játékvezető. Ezután felszívta magát a vendégegyüttes és próbált támadólag fellépni, de veszélyeztetni csak pontrúgásból sikerült. Ám a hazai védelem - élén Hujbert kapussal - jól állta a sarat. Küzdelmes mérkőzés végén, a tipikus egygólos találkozót a Kemenesalja nyerte meg.

SCHOTT Lukácsháza-Jánosháza VSE 2-1 (1-1) Lukácsháza, 150 néző, vezette: Kovács B.

Lukácsháza: Horváth K. - Németh R., Vörös, Baranyai, Németh P. - Lengyel (Naisz), Németh Cs. (Gombás),
Schwarcz (Tar), Szalai - Kovács D., Szabó Ch. Edző: Bezdi István.

Jánosháza: Gadavics - Szabó T. (Lendvai), Simon M., Tóth L., Orosz - Pintér, Laczi, Horváth A. (Marsai), Megyesi - Nagy K., Fenyő (Vágusz P.). Edző: Pungor István.

Gólszerzők: Szalai 2, illetve Horváth A.

Igazi ki-ki mérkőzést vívtak a csapatok, melynek végén a Lukácsháza otthon tudta tartani a nagyon fontos három pontot. Az első félidőben a Jánosháza veszélyesen kontrázott, sok esetben azonban lesre futottak a vendégjátékosok. A második játékrészben a Lukácsháza bátrabb támadójátékkal jött ki, több ziccert is kialakított, ezek közül egyet sikerült értékesíteni. A hazai együttesből mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Rábapatyi KSK-Kiswire Szentgotthárd VSE 0-3 (0-1). Rábapaty, 100 néző, vezette: Héra.

Rábapaty: VARGA D. - Vadász, Bajnok, KIRÁLY L., Németh B. - FEHÉR, Piros, Dugovics, Gosztolya - Szabó A., Kovács T. Edző: Enzsöl Gábor.

Kiswire Szentgotthárd: SOÓS - KOVÁCS G., KOVÁCS P., Kostyál (Bedi), Merkli - DÜH (Sütő), NAGY O., WÁGNER (Muszka), Vass - Sipos (Somogyi), TAKÁCS (Horváth). Edző: Heiter László.

Gólszerzők: Düh, Sipos (11-esből), Nagy O.

A széltől támogatott hazaiak harcoltak ki fölényt, de a vendégvédelem - élén a kapussal - jól zárt. Aztán egy eladott labdát követően a gotthárdiak Düh révén megszerezték a vezetést. Hiába támadott a Rábapaty és dolgozott ki több veszélyes helyzetet, képtelen volt a kapuba találni. Szünet után is a patyiak támadtak, de egy kontra utáni büntetőből kettőre növelte előnyét a Szentgotthárd. Több gyanús eset is történt a vendégtizenhatoson belül, de a bíró sípja néma maradt. Közben a kinyíló védelem mellett a gotthárdiak többször is kontráztak, de a rábapatyi kapus a helyén volt. Négy perccel a lefújás előtt a vendégek beállították a 3-0-s végeredményt. Nagyon jó iramú, küzdelmes mérkőzésen hiába játszott fölényben a Rábapaty.

Uraiújfalu SE-Király SZE 0-9 (0-1). Uraiújfalu, 50 néző, vezette: Horváth P.

Uraiújfalu: Szabó M. - Gőcze, Varga Zs., Szekér (Tóth D.), Gallen - Varga P., Nagyobb, Keszei, Farkas A. - Toldi, Csete. Edző: Stieber József.

Király SZE: Mester - Sásdi, Németh B., Varga G., Fritz (Bődi) - Hujber G., Németh D. (Hegedűs), Kiss B., Petrőczi - Szabó Z. (Böcskei), Hajmási. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Hujber 3, Szabó Z. 2, Böcskei, Varga G., Fritz, Sásdi.

Mindjárt az ötödik percben egy eladott labdából, egy kontra után lőtt szerencsés góllal megszerezte a vezetést a vendéggárda. Ezt követően is inkább a vendégek irányították a játékot, de a hazaiak jól küzdöttek. Szünet után aztán öt perc alatt négy gólt szerzett a Király SZE, amivel eldöntötte a mérkőzést. Aztán a hazai kiállítás után már tetszés szerint érte el góljait a szombathelyi csapat. Az első félidőben jól tartotta magát az Uraiújfalu, szünet után viszont alárendelt szerepet játszott. A Király SZE valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.

Vasvár VSE-Vép VSE 1-2 (1-2). Vasvár, 150 néző, vezette: Bereczky.

Vasvár: Smolczer - Bakos, Horváth A., Bíró, Varga A. - Horváth Á., Vincze K., Robán, Czövek - Hajas (Egeresi), Réfi. Edző: Konrád
Péter.

Vép: BEZDI B. - Wágner, Varga O., Koszokovits, Török - Bezdi Sz. (Illés), MARKÓ (Nagy Zs.), Vermes, Kovács D. - DALA (Auer), Varga B. Edző: Mitterstiller Csaba.

Gólszerzők: Horváth Á., illetve Markó, Dala.

A vépi csapat gyorsan kétgólos előnybe került, a folytatásban viszont átvette az irányítást a Vasvár. A hazai gárda nagy nyomást gyakorolt ellenfelére, komoly mezőnyfölényben futballozott, sokat birtokolta a labdát, sorra dolgozta ki a helyzeteket - a vendégek elvétve jutottak át a vasváriak térfelére. A szerencse azonban a Vép mellé állt, így elvitte a három pontot. Minőségi futballal rukkolt elő a Vasvár, nem érdemelt vereséget - a hazai csapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Vasi Opus-Nádasd-Kőszegi FC 2-1 (0-1). Nádasd, 150 néző, vezette: Bedi.

Nádasd: Esztergályos - Burka (Szabó B.), Podlaviczki, Cser, Zsoldos - Horváth G., Csenterics T., Takács M., Takács Á. - Horváth A. (Szakály), Csenterics J. (Biczó). Játékos-edző: Csenterics
János.

Kőszeg: Táncsics - Dévai, Toldi (Biegner), Major, Molnár Cs. - Prán (Hankó), Őri (Varga B.), RÁCZ, BUJTÁS - Marti Ch., SZOLYÁK.
Játékos-edző: Táncsics András

Gólszerzők: Cser 2, illetve Szolyák. Kiállítva: Podlaviczki.

A kezdeti tapogatózást követően helyzetekkel jelezték a felek, hogy a döntetlen igazából egyiküknek sem jó. Ennek megfelelően igyekeztek a helyzetekkel jól sáfárkodni a csapatok, azonban hol az utolsó passzokba csúsztak hibák, hol a kapusok jártak túl a támadók eszén. Aztán az első fél-idő hajrájában - egy védelmi megingás után - megszerezte a vezetést a Kőszeg Szolyák révén. A szünetben rendezte a sorokat a Nádasd és a folytatásban előbb egalizáltak, majd Cser gólerős játékának köszönhetően megfordították az állást. A vendégek igyekeztek mindent megtenni az egyenlítésért, azonban ez nem sikerült. A közönség egy küzdelmes mérkőzést láthatott, ahol az ellentétes félidők után megérdemelt nádasdi győzelem született. A hazai csapatból mindenki jó teljesítményt nyújtott.

1. Körmend 23 21 2 0 85- 9 65

2. Celldömölk 23 17 2 4 72- 21 53

 

3. Rábapaty 23 14 5 4 52- 31 47

4. Répcelak 23 14 3 6 49- 24 45

 

5. Vép 23 11 5 7 42- 37 38

6. Egyházasrád. 23 10 6 7 34- 35 36

 

7. Király SZE 23 9 7 7 49- 39 34

8. Rum 23 8 5 10 31- 40 29

9. Szentgott. 23 8 4 11 36- 42 28

10. Vasvár. 23 8 3 12 43- 51 27

11. Nádasd 23 7 4 12 35- 53 25

12. Kőszeg 23 7 3 13 26- 38 24

13. Lukácsháza 23 6 5 12 27- 54 23

14. Jánosháza 23 6 3 14 25- 47 20

 

15. Kemenes. 23 3 5 15 17- 54 14

16. Uraiújfalu 23 2 4 17 26- 75 9

 

 

Körmendi FC-Celldömölki VSE 2-0 (2-0). Körmend, 250 néző, vezette: Takács R.

Körmendi FC: Szabó - VARGA, BALIKÓ, KÓSIK, Takács M. - SIPOS (Török), Makai, Nagy, Czimber - Niksz (Horváth), Takács Á. (Nyári). Edző: ifjabb Molnár Károly.

Celldömölki VSE: Bíró - BODOR, Potyi, Varga J., Győrvári (Gorácz) - Virág, Györkös, Enyingi Ma. (Dobson), KLUAZER - VAJDA, Piri. Edző: Koman Vladimir.

Gólszerző: Sipos 2.

A hazaiak kilencpontos előnyük birtokában a kivárásra alapozták taktikájukat. Ez megmutatkozott a játék képében, a vendégek birtokolták többet a labdát, a hazaiak inkább gyors kontrákkal operáltak. Negyedóra után egy óriási celli helyzet maradt kihasználatlanul. A másik oldalon viszont Sipos góllal fejezett be egy látványos kontrát. Ettől kezdve még inkább a Körmend akarata érvényesült, fegyelmezett védekezésből veszélyes ellentámadásokat vezettek. A celldömölkiek becsülettel mentek előre, de gólt mégis a Rába-partiak szereztek: a 30. percben Sipos volt újra eredményes.

A második félidőben is jobbára a vendégek birtokolták a labdát, mezőnyfölényben futballoztak, de igazi gólhelyzetig nem igazán jutottak.

A szikrázóan kemény 
rangadón racionális játékkal, megérdemelt hazai siker született, mellyel a Körmend újabb nagy lépést tett a bajnoki aranyérem felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!