Sport

2017.04.09. 18:45

Megyei I.: Biztosan nyert Nádasdon a Vép - Hosszú idő után örülhetett ismét a rumi együttes

Megyei körkép - A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának rangadóján a Celldömölk biztosan, 5-2-re nyert Rábapatyon.

Pum András

Vasi Opus-Nádasd KSE- Vép VSE 1-6 (1-3). Nádasd, 150 néző, vezette: Lukácsi.

Nádasd: ESZTERGÁLYOS - Burka, Podlaviczki, Cser, Zsoldos, Horváth G. (Biczó), CSENTERICS T., Takács M. (Szabó I.), Horváth A., Szakály Gy. (Szabó B.), Csenterics J. Játékos-edző: Csenterics János.

Vép: Bezdi B. - Wágner, KOSZOKOVITS (Dala), Török (Varga O.), BEZDI SZ., MARKÓ, Vermes, Dancs, ILLÉS, Kovács D., Nagy Zs. (Varga B.) Edző: Mitterstiller Csaba.

Gólszerzők: Cser, illetve Koszokovits 2, Illés 2, Markó, Bezdi Sz.

Kellemes tavaszi időjárás várta a nádasdi közönséget, a tartalékos hazai együttes a tabella hatodik helyén álló Vépet látta vendégül. A mérkőzés korai szakaszában a vendégek léptek fel támadólag, a hazaiak pedig szép lassan beszorultak kapujuk előterébe. A helyzetek számát tekintve is jobban állt a Vép, majd az első negyedóra végén már a vezetést is megszerezték. Tíz perc alatt pedig háromra nőtt a különbség. Hiába próbált cserékkel frissíteni a második játékrészben a hazai alakulat, ezúttal ez kevésnek bizonyult. Megérdemelten nyert ilyen különbséggel a Vép, rá-adásul ezzel a hazaiak veretlenségi sorozatának is vége.

Vasvár-Uraiújfalu 5-1 (1-1). Vasvár, 150 néző, vezette: Szvorda.

Vasvár: Smolczer - BAKOS D., Bakos Cs., BÍRÓ, VARGA A. - Horváth Á. (Dézsi), Vincze K. (Czövek), ROBÁN (a mezőny legjobbja), Horváth A. - Réfi, Berta (Egeresi). Edző: Konrád Péter.

Uraiújfalu: Horváth B. - Gőcze, Varga Zs., Szekér (Csete), Gallen - Varga Pá., Keszei, Farkas A. (Szabó A.), Széles (Tóth D.), Gönczöl, Varga Pé. Edző: Stieber József.

Gólszerzők: Robán, Dézsi, Horváth Á., Bíró, Bakos D., illetve Széles.

Az első 45 perc hajtós, de kiegyenlített játékot hozott, a vasváriak szereztek vezetést, ám rövidesen egy kontra után egyenlített a vendégcsapat. Szünet után kijött a két együttes közötti tudásbeli különbség, a Vasvár ilyen arányban is megérdemelten nyert a jól küzdő Uraiújfalu ellen.

Rábapaty-Celldömölk 2-5 (1-2). Rábapaty, 220 néző, vezette: Horváth Patrik.

Rábapaty: Király T. - Vadász T., Csupor (PIROS), Fehér, Balhási (Király L.) - Király Zs. (Dovánszki), Dugovics, Gosztolya (Németh B.), Szabó A. - Bajnok (Németh K.), Kovács T. Edző: Enzsöl Gábor.

Celldömölk: Heiner - Potyi, Enyingi Má., Varga J., Szuh (Németh J.) - Győrvári, Virág M., Györkös (Dobson), Enyingi Ma. - Klauzer, Piri (Bodor). Edző: Koman Vladimir.

Gólszerzők: Vadász T., Bajnok, ill. Piri (3), Dobson, Győrvári.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, és már az ötödik percben egy gyors kiugratást követően Piri révén megszerezte a vezetést a vendéggárda. Gyors csatáraik révén a kemenesaljaiak folyamatos nyomás alatt tartották a hazai kaput és hamarosan már két góllal vezettek: újra Piri volt a gólszerző. Küzdelmes mezőnyjátékkal teltek a percek, majd egy felívelést követően Bajnok révén szépítettek a rábapatyiak. Sőt, a második félidő elején akár egyenlíthetett volna a hazai együttes, ám két nagy helyzetet is elpuskázott. Majd ismét a celliek szereztek gólt, ki más, mint megint Piri talált be. A 71. percben pedig Győrvári révén már 4-1-re vezettek a vendégek: eldőlt a meccs. Egy ellentámadás után Vadász góljával ugyan 4-2-re alakította az állást, ám az utolsó szó a Celldömölké, Dobsoné volt, aki egy kontra után szerzett gólt. Így végül 5-2-es vendégsikerrel zárult a találkozó. Egy jobb csapattól kapott ki a Rábapaty, amely a vereség ellenére is helytállt. A celldömölki gárda valamennyi labdarúgója jó teljesítményt nyújtott.

Körmendi FC-Schott Lukácsháza SE 3-0 (2-0). Körmend, 100 néző, vezette: Vass.

Körmend: Báger - Varga (Nyári), Balikó, Kósik, Takács M. - Sipos, MAKAI, Nagy T., Czimber - Niksz (Török), Takács Á. (Horváth P.). Edző: ifjabb Molnár Károly.

Schott Lukácsháza: HORVÁTH K. - Bolfán, Vörös, Baranyai, Németh P. - Lengyel, Németh R. (Tar), Németh Cs. (Horváth M.) - Kovács D., Naisz, Szabó C. Edző: Bezdi István.

Gólszerzők: Makai, Takács Á., Sipos.

Ragyogóan előkészített pályán, csípős időben, sokáig langyos tapogatózás folyt. Aztán a hazaiak kétszer is mattolták a vendégeket, amivel jórészt ki is merítették az érdemi történések fogalmát. A második játékrészben könnyed játszadozás folyt, egy körmendi góllal fűszerezve és a hajrában két kimaradt hazai ziccerrel megspékelve. A nagy szél mindkét csapat játékára rányomta a bélyegét, de így is magabiztos Rába-parti siker született a mezőnyben ügyesen adogató Lukácsháza ellen.

Kemenesalja FC-Rum KSC 0-2 (0-0) Vönöck, 150 néző, vezette: Kovács B.

Kemenesalja: Hujbert - Szakál E., Princzes, Veszprémi, Bognár (Balogh) - Szakál M., Németh R. (Dobány), Laki, Belegrai - Smidéliusz (Mendel), Döbrönte. Játékos-edző: Dobány Gábor.

Rum: Busi - Dávid, IVIC, KONTICS, CSERNÁK - Bősze (PÁSTI), SOMOGYI, Molnár, SIPOS (Horváth D.) - TÓTH M. Gyurkó. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Gólszerzők: Pásti, Somogyi.

Felfokozott hangulatban érkeztek Vönöckre a vendégek, hiszen négy elveszített találkozót követően mindenképpen győzni szerettek volna. Azért is fontos volt ez a mérkőzés, mert a Pup-Somogyi edzőpáros századik bajnokiján ülhetett a rumi kispadon. Ennek megfelelően támadólag léptek fel a vendégek, azonban a hazaiak sem adták magukat könnyen. Mindkét kapu előtt kialakultak kisebb-nagyobb helyzetek, amelyeket kihasználatlanul hagytak a támadók. A második félidőben a cseréknek köszönhetően előbb nyomás alá helyezte ellenfelét a Rum, majd - egy védelmi hibát kihasználva - megszerezte a vezetést is. A hazaiak mindent megpróbáltak, de újabb találatot ismét a vendégek lőttek. A találkozót végül az ellenfél hibáit könyörtelenül kihasználó rumi csapat nyerte.

Kőszegi FC-Egyházasrádóci SE 0-2 (0-1). Kőszeg, 150 néző, vezette: Horváth P.

Kőszeg: Táncsics - Toldi (Marti R.), Rácz, Major (Tompek) - Dévai, Marti Ch. (Bujtás), Szolyák, Őri, Prán (Hankó) - Keresztényi, Varga (Molnár Cs.) Játékos-edző: Táncsics András.

Egyházasrádóc: Bali - Krajczár, LŐDI, VILICS, Kertes - Molnár L. Budai, TÓTH M. (Kazinczki), TÓTH J., László (Molnár I.) - BALOGH A. Edző: Simon Attila.

Gólszerző: Balogh A. 2

Az elmúlt hetekben ragyogó teljesítménnyel örvendeztette meg szurkolóit a Kőszeg. Ennek megfelelően támadólag léptek fel Táncsics András tanítványai. Több helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, azonban az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A rádóci gárda keményen védekezett és próbálta saját játékát ellenfelére erőltetni. A kontratámadások egyikét siker koronázta, Balogh fordult le őrzőjéről és lőtt a hálóba az első félidő hajrájában. Hiába támadott többet és játszott kombinatívan a Kőszeg, a folytatásban sem akart megszületni a hazai gól. Ráadásul az idő múlásával görcsössé vált a támadójáték, s egy védelmi hiba elegendőnek bizonyult, hogy a vendégek megduplázzák előnyüket. Cserékkel próbálta felrázni csapatát a hazaiak edzője, azonban ez sem hozta meg a várt sikert, így kénytelenek voltak fejet hajtani a kemény védekezéssel és kontratámadásokra berendezkedő Egyházasrádóc előtt. A vendégek nagyon értékes három ponttal távoztak Kőszegről.

Jánosháza VSE-Király SZE 0-3 (0-1). Jánosháza, 100 néző, vezette: Takács R.

Jánosháza: Gadavics - Dornai, Simon, OROSZ, PINTÉR - Fenyő, NAGY K., Megyesi, Vágusz P. (Csonka) - Szabó T., Horváth A. Edző: Pungor István.

Király SZE: Mester - Biácsy (Csire), Sásdi, Varga G. (Janzsó), HUJBER G. - Szalay Cs. (Szabó Zs.), NÉMETH D., Fritz (Németh B.), PETRŐCZI - Kiss B., Hajmási. Edző: Hegyi László

Gólszerzők: Hujber, Csire, Simon (öngól).

Sérülés és egyéb elfoglaltság miatt nem kevesebb, mint kilenc játékosát nélkülözte a hazai csapat, így nem túl jó előjelekkel várhatta az összecsapást. A találkozó elején tapogatózó játék folyt a pályán, majd a görcsös kezdés után feloldódtak a csapatok. Először a vendégek, majd a hazaiak rontottak ziccert. A Jánosháza próbálta akaratát ellenfelére erőltetni, de a szombathelyiek rendkívül jól védekeztek. Majd a 37. percben Hujber révén a vezetést is megszerezték a vendégek. Szünet után felbátorodott a Király, ami meglepte a hazai csapatot. A szombathelyiek egymás után dolgozták ki a helyzeteket és további gólokat szerezve zárták rövidre a találkozót.

A mérkőzés összességében közepes színvonalú volt, megérdemelten nyert a Király SZE.

Győzelem és váratlan bejelentés

Répcelaki SE-KIS-WIRE Szentgotthárd VSE 3-2 (0-1). Répcelak, 100 néző, vezette: Tóth R.

Répcelak: Berényi - Németh Gábor I., CSORDÁS, Tóth D. (Farkas B.), NÉMETH GÁBOR II. - Jordán (Szabó B.) AMBRUS, Baranyai, Kiss T. (Lónai) - Balikó B. (Fazekas), BEZDI D. Játékos-edző: Balassa Péter.

Szentgotthárd: Soós - Kovács G., Kovács P. (Horváth Gy.), Kostyál (Laczó), Sütő (Bedi) - Merkli, Düh (Bugán), Dancsecz, Wágner - Takács Sz., Sipos. Edző: Heiter László.

Gólszerzők: Csordás 2, Szabó B., illetve Wágner, Kostyál.

A répcelakiak támadója, Németh Gábor II. (kékben) jól futballozott a Gotthárd ellen. Jobbról Düh Károly, szemben Sütő Balázs Fotó: Unger Tamás

A hideg időjárás sok nézőt tartott távol a rangadótól. Bánhatja, aki kihagyta, mert igazán látványos és fordulatokban gazdag összecsapást játszottak a csapatok. A vendégegyüttes nem állt be védekezni, hanem támadó szellemben lépett pályára, ami meglepte a répcelaki gárdát. A kezdeti sokk után szép fokozatosan átvette az irányítást a hazai csapat, gólt mégis a Szentgotthárd szerzett. A vendégek egyébként is remekül kontráztak a találkozón és könyörtelenül kihasználták a répcelaki védelem hibáját. Szünet után a hazaiak kemény rohamokkal ostromolták Soós kapuját. A kitartó munkának meg is lett az eredménye, hiszen megfordították az állást a hazaiak - mindkét találat büntetőből született. Ezután ismét a vendégek percei következtek, Heiter László tanítványai kiegyenlítettek. Ez pedig a répcelakiakat fogta meg, s vált nyílttá a találkozó. A győztes találatot a sérüléséből visszatérő Szabó szerezte meg. Ki-egyenlített, szoros mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert. A Szentgotthárd valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott. A találkozót követően a hazaiak mestere, Balassa Péter bejelentette, hat és fél esztendőt követően felhagy az aktív játékkal és nyáron feláll a kispadról is.

 

1. Körmend 21 19 2 0 79- 9 59

2. Celldömölk 21 17 2 2 71- 16 53

3. Rábapaty 21 13 5 3 49- 28 44

4. Répcelak 21 13 2 6 42- 22 41

5. Egyházasrád. 21 10 5 6 34- 34 35

6. Vép 21 10 4 7 40- 36 34

7. Rum 21 8 4 9 28- 32 28

8. Király SZE 21 7 7 7 37- 38 28

9. Szentgotthárd 21 7 4 10 31- 39 25

10. Vasvár 21 7 3 11 39- 47 24

11. Kőszeg 21 6 3 12 22- 36 21

12. Nádasd 21 6 3 12 34- 52 21

13. Jánosháza 21 6 3 12 24- 41 20

14. Lukácsháza 21 5 4 12 25- 53 19

15. Kemenesalja 21 2 5 14 16- 51 11

16. Uraiújfalu 21 2 4 15 26- 63 9

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!