Sport

2017.04.06. 18:10

Szasza-emléktorna kilencedszer

Szombathely - A Szombathelyi Kötélugró Klub kilencedszer emlékezett versennyel is Tóth Alexandrára, Szaszára.

Németh András

Tóth Alexandra a Szombathelyi Kötélugró Klub egyik alapító tagja, többszörös világ- és Európa-bajnok, hosszú ideig világcsúcstartó (30 m futásban) versenyzője volt, aki 2008-ban, 23 évesen tragikus körülmények között hunyt el. Sporttársai, edzői - Füle Magdolna és Bánhegyi Attila - évről évre versennyel is emlékeznek rá. A kilencedik Szasza-emléktornán a hazaiak mellett Nagyatádról, Győrből és Szlovákiából is érkeztek versenyzők.

A kismesterek tornája összetett versenyének dobogósai. Középen a győztes Bakó Lili, balról Nagy Lotti, jobbról Kovács Kitti
Fotó: Gombkötő Regina

A kismesterek tornájának egyéni összetett versenyében szombathelyieké lett a három érem. Az egyaránt 14.-14. helyezési számmal végző Bakó Lili és a csupán 9 éves, a verseny legfiatalabb résztvevője, Nagy Lotti között a holtversenyt a szabadon választott gyakorlat döntötte el Lili javára. A harmadik helyet Kovács Kitti (17 h. sz.) szerezte meg. Hirdettek eredményt a négy versenyszámban külön-külön is. A győztesek. 30 mp futás: Bakó Lili és Kovács Kitti 86-86. 180 mp futás: Gyurkó Flavia (Szombathely) 430. Triplázás: Bakó Lili 57. Szabadon választott: Novográdecz Bence (Nagyatád).

A kétköteles csapatverseny mindkét számában nagy fölénnyel a házigazdák egyik gárdája nyert. A 2x1 perces gyorsasági számban Nagy Lola, Komlósi Kata, Kis Bianka, Varga Flóra, illetve a show-kategóriában ugyanez a négyes Gyurkó Flaviával kiegészülve.

Ahogy minden évben, megható pillanatokat hozott a verseny zárása, Tóth Dániel énekével kísérve, Szasza emlékére több mint száz léggömböt engedtek a magasba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!