Sport

2017.04.27. 18:11

Záróforduló előtt a tekések

A hétvégén az utolsó fordulókat rendezik meg a 2016/2017. évi NB-s tekebajnokságokban. A Balogunyom a Szuperligába jutásért játszik.

Horváth Erika

A legmagasabb osztályban, a Szuperligában a Répcelaki SE és a Vasasszonyfa SE is hazai pályán búcsúzik - a répcelakiak a 11. Szegvárt, az asszonyfaiak (a VAOSZ-ban) a hetedik Salgózd együttesét fogadják, szombaton 14 órától. A vasiak számára már nincs tétje a zárófordulónak, ugyanis korábban eldőlt, hogy a Répcelak sorozatban ötödször is bronzérmes lesz, a Vasasszonyfa pedig a tizedik, kieső pozícióban fejezi be a bajnokságot.

Az öt NB I-es Vas megyei férficsapat közül még kettő szólhat bele a végső sorrendbe. A 28 pontjával a nyugati csoport élén álló Balogunyom TK a 27 ponttal második Herendnél vizitál - tehát ezen a találkozón dől el a bajnoki cím, illetve a Szuperligába jutás. A hetedik Péthez utazó TOPIDO Nagymizdó harmadik helye már biztos, ahogy az Arborétum Herény SE tizedik pozíciója is - utóbbi az egerszegi Lauf-B TK-t fogadja (vasárnap, 10.00, VAOSZ). A 23 ponttal negyedik Csákánydoroszló már nem játszik, szabadnapos. A szintén 23 ponttal ötödik Thermalpark-Szentgotthárd viszont igen - a 11. Zalaszentgrótnál. A gotthárdiak tehát még be-előzhetik a Csákányt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!