Sport

2017.05.07. 18:30

Drámai meccsen győzött a Viktória

SZOMBATHELY - A női labdarúgó NB I. bronzmérkőzésének első felvonásán a Viktória FC a rendes játék-időben 3-3-ra végzett a Győri ETO-val. Tizenegyesekkel a vasiak 5-3-ra nyertek.

Pum András

Az egyik fél két győzelmééig tartó párharcot álomszerűen kezdték a szombathelyiek. A hatodik percben Fábián Dóra találatával megszerezték a vezetést. Támadásban maradtak a vasiak és a 17. percben Heike Manhart góljával már 2-0-ra vezettek. Nagy fölényben futballozott a Viktória, az ETO nem találta a Csordás-csapat játékának ellenszerét. Aztán egy szerencsés találattal, a félidő lefújása előtt öt perccel Süle révén szépítettek a vendégek.

Szünet után - igaz, egy öngóllal, de - ismét két találattal vezetett a Viktória. Ám a győri együttes nem adta fel. Az öngólt szerző Gődér az 58. percben a Viktória kapujába is betalált. Sőt, a 78. percben Süle góljával kiegyenlítettek a vendégek. Más kérdés, hogy a labda a felső lécet és az oldallécet érte, a hálót nem: a játékvezető szerint mégis érvényes volt a találat. A hajrát alaposan megnyomta a Viktória és kétszer is a kapufát találta telibe.

 

Mivel tehát a rendes játék-idő 3-3-as döntetlenre végződött, így aztán jöhettek a büntetők. A vasiaktól Magyarics Zoé, Harsányi Andrea, Tóth Alexandra, Fördős Beatrix, majd utolsóként a kapus, Bíró Barbara is értékesítette a tizenegyest. A vendégeknél viszont az egyik játékos a kapufát találta el, így a Viktória 5-3-ra megnyerte a büntetőpárbajt.

A bronzcsata állása: 1-0 a Viktória javára.

Csordás Csaba: - Itt már nem számít milyen játékot nyújtasz, nem baj, ha nem futballozol szemet gyönyörködtetően, egy a lényeg: nyerj. Az mindenképpen örömteli, hogy három gólt is rúgtunk, miként az is, hogy a büntetőpárbajban mentálisan erősek voltunk és valamennyi tizenegyest berúgtuk. Ez a siker erőt kell, hogy adjon a győri mérkőzésre. Szeretnénk már akkor lezárni a párharcot.

A második meccset vasárnap 11 órai kezdettel rendezik a Rába partján.

Viktória FC-Győri ETO 3-3 (2-1). Tizenegyesekkel: 5-3. Szombathely, Király Sportlétesítmény, 100 néző, női NB I-es bronzmérkőzés, 1. találkozó, vezette: Szalai.

Viktória FC: BÍRÓ - Harsányi, Fördős, BALOGH (Nagy V., 69.), Kun - Tóth A., MANHART, FÁBIÁN - Csidei, Siklér (Kopcsándi, 80.), MAGYARICS. Edző: Csordás Csaba.

Győri ETO: Szőke - Kovács, Gődér, Fél P., Sárosi - Fleck, SÜLE, Fél A., Németh L. - Öreg, Dénes. Edző: Horváth István.

Gólszerzők: Fábián (6.), Manhart (17.), Gődér (öngól, 56.), illetve Süle 2 (40., 78.), Gődér (58.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!