Sport

2017.05.15. 17:25

Érmekkel a zsebében tért vissza az erőemelő Eb-ről Gadó András

Remek eredményekkel, egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza a GPA/IPO erőemelő-Európa-bajnokságról a szombathelyi Gadó András.

Tóth Gábor

Gadó András RAW (védőruha nélküli) open korosztályban, a 100 kilós súlycsoportban nevezett a kontinenstornára - külön guggolásban is próbára tette tudását.

A Galaxy-Orange Mobil erős embere guggolásban 280 kilóig jutott, fekvenyomásban 170 kilót teljesített, míg felhúzásban 270 kilót mutatott a mérleg. Erőemelésben hét versenyző alkotta a mezőnyt, Gadó András 720 kg-os összteljesítményével ezüstérmet érdemelt ki. Guggolásban nem volt más nevező, így ebben a fogásnemben a szombathelyi erős ember Európa-bajnok lett.

Gadó András elégedetten tért haza Fotó: Galaxy-Orange Mobil

- Természetesen elégedett vagyok a két éremmel, de azért maradt bennem némi hiányérzet - értékelt Gadó András. - A felkészülésem során mellizomsérülést szenvedtem, így közel három hetet pihentetnem kellett ezt az izomcsoportot, ami az Eb-n meg is látszódott, alapesetben ugyanis többet kellett volna teljesítenem fekvenyomásban a 170 kilónál.

Guggolásnál pedig combizomsérülést szenvedtem, még szerencse, hogy ez volt az utolsó fogásnem, így a verseny nem lett tönkrevágva - a magyar bajnokságot viszont ki kell hagynom. Most pihenek egy kicsit, megpróbálok mielőbb felépülni - hiszen még hosszú a versenyszezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!