Sport

2017.05.11. 17:45

Kiss Norbert a dobogót célozza meg a kezdődő kamionos Eb-n

A hétvégén Ausztriában, az Österreichringen (Spielberg) elkezdődik a 2017-es kamionos Európa-bajnokság. A kétszeres Eb-győztes szombathelyi pilóta, Kiss Norbert dobogós reményekkel fut neki a szezonnak.

Tóth Gábor

- Jól sikerült a szezon előtti tesztünk Mostban, így már tényleg csak a kamionom finomhangolása miatt utaztam ki a Csehország után Baden-Badenbe - jelezte Kiss Norbert. - Hasznosan töltöttük az időt Németországban, többek között sikerült véglegesítenünk a Mercedes súlyát, változtattunk a futómű geometriáján, és lesznek még további meglepetések is, amelyeket egyelőre nem árulnék még el.

A 2014-es és a 2015-ös esztendő szombathelyi Európa-bajnoka a tavalyi szezon előtt szerződött át az ismét komoly célokat dédelgető német Tankpool24 Racing Team istállóhoz - 2015-ben a német csapat az utolsó helyen zárta a sorozatot. Az ismerkedésre szánt tavalyi esztendő remekül sikerült, Kiss Norbert többször is dobogóra kormányozta a kamiont, végül az előkelő ötödik helyen zárt a pilóták versenyében úgy, hogy sokáig reális esélye volt a harmadik helyre. A tavalyi szezon tapasztalatai, az idei fejlesztések, a teszteredmények még vérmesebb reményekre jogosítanak fel.

Kiss Norbert bizakodva várja a szezont Fotó: Tankpool24

- Eleve az új kamion minden tekintetben sokkal jobb - fogalmazott bizakodóan Kiss Norbert. - Könnyebben kezelhető, jobb a váltója, és a fő változás, hogy a motorkonfigurációnk sem az már, mint ami a régiben volt. Most már van egy év tapasztalatunk a motorral is, a csapat meg remek emberekből áll, és mondhatjuk azt, hogy összeszoktunk - pedig e-lőtte nem volt tapasztalatom nemzetközi csapattal. Annak ellenére, hogy nagyon szoros év elé nézünk, megcélozzuk a dobogót, szeretnénk minél több futamgyőzelmet felmutatni!

A 2017-es kamionos Eb menetrendje, május 13-14.: Österreichring (Ausztria). Május 27-28.: Misano (Olaszország). Július 1-2.: Misano (Olaszország). Július 15-16.: Slovakiaring (Szlovákia). Augusztus 26-27.: Hungaroring (Magyarország). Szeptember 2-3.: Most (Csehország). Szeptember 16-17.: Zolder (Belgium). Szeptember 23-24.: Le Mans (Franciaország). Október 7-8.: Jarama (Spanyolország).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!