Sport

2017.05.21. 19:52

Megyei I.: Meglepetésre a Lukácsháza megverte a Vépet - Kikapott a Király SZE együttese

MEGYEI KÖRKÉP A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban immár biztos, hogy a bajnok Körmend mögött a Celldömölk végzett a második helyen.

Pum András

Körmendi FC-Rum KSC 5-1 (2-0) Körmend, 150 néző, vezette: Szvorda.

Körmend: Báger - Varga (Tompa), Balikó (Urbán), Kósik, Takács M. - Horváth, Makai, Török (Nyári), Czimber - Takács Á., Niksz. Edző: ifjabb Molnár Károly.

Rum: Tarr - Ivic (Busi), Kontics, Somogyi, Molnár - Papp, Tóth M., Sipos, Koronczai - Gyurkó (Dávid), Pásti. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

A hazaiak széllel szemben kezdték a találkozót, mégis nyomás alatt tudták tartani a rumiakat, akik a nagy gólarányú vereség elkerülésére rendezkedtek be. A folyamatos presszing két szép körmendi gólt eredményezett. A második félidőben a helyi fiatalok is szerepet kaptak, de így sem változott a játék képe. További három alkalommal rezdült meg a rumiak hálója, miközben egy pontrúgásból a vendégek is betaláltak, ezzel kozmetikázva az eredményt. A körmendiek könnyed, néha könnyelmű, helyenként szórakoztató játékkal vettek revansot a több sebből vérző rumiakon. A hazaiaknál minden játékos kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt ki.

Schott Lukácsháza SE- Vép VSE 2-1 (1-0). Lukácsháza, 120 néző, vezette: Tóth R.

Lukácsháza: Horváth K. - Schwarcz, Baranyai, Bolfán, Németh P. - Tar Máté (Tar Mátyás), Lengyel, Kovács D., Naisz - Szabó C., Kovács Sz. (Zséder). Edző: Bezdi István.

Vép: Bezdi B. - Wágner, Varga O., Dala, Bezdi Sz. (Auer) - Markó, Vermes, Illés (Koszokovits), Kovács D. - Varga B., Nagy Zsolt. Edző: Mitterstiller Csaba.

Gólszerzők: Lengyel, Tar Máté, illetve Markó.

Viharos szélben, jó iramú mérkőzést láthattak a nézők. Az első félidőben a vépieket támogatta a szél, mégis a hazaiak szereztek vezetést Tar remek lövésével. A második félidőben a lukácsháziak az első szabadrúgásból még a felső lécet találták el, de a következő lehetőségnél egy okos kombinációval tovább növelték az előnyt Lengyel révén. A vépiek már csak szépíteni tudtak. A hazaiak jól szervezett játékkal megérdemelten győztek, ezzel nagy lépést tettek, hogy jövőre is megyei I-es foci legyen Lukácsházán. A lukácsházi csapat valamennyi labdarúgója jó teljesítményt nyújtott.

Jánosháza VSE-KIS-WIRE Szentgotthárd VSE 1-3 (1-2) Jánosháza, 100 néző, vezette: Kovács B.

Jánosháza: GADAVICS - Simon M. (DORNAI), Tóth L., Orosz, Pintér - Szabó M., Fenyő, Horváth A., Lendvai - Laczi, Szabó T. (Marsai). Edző: Pungor István.

Szentgotthárd: Soós - Kovács P., Kostyál, Sütő, NAGY O. - Dancsecz, WÁGNER B.(Laczó), VASS, Bugán - László, Bedi. Edző: Heiter László.

Gólszerzők: Simon M., illetve Wágner B. 3.

A találkozó elején meglepte ellenfelét a Jánosháza és több helyzettel jelezte, komolyan vette a mérkőzést. Hiába azonban a ziccerek tömkelege, mert kihasználatlanok maradtak, és amilyen a sors, bizony az ellenfél büntetett. A hatalmas kedvvel játszó Wágner Bálint vezetésével kétgólos előnyre tett szert a vendég alakulat. A szünetig még kozmetikázni tudott az álláson a hazai csapat, de a második félidőre mentálisan teljesen szétesett. A kiesés elől menekülő Jánosháza mezőnyben teljesen egyenrangú partnere volt a Szentgotthárdnak, de a kapu előtt a vendégek határozottabbak voltak, megérdemelt gotthárdi siker született.

Répcelaki SE-Egyházasrádóci SE 2-0 (1-0) Répcelak, 100 néző, vezette: Héra Cs.

Répcelak: Gyécsek - Tóth Do., Csordás, Németh G., JORDÁN (Harkai) - Ambrus, Lónai (Farkas), Baranyai, Kiss T. - BALIKÓ, Bezdi. Játékos-edző: Balassa Péter.

Egyházasrádóc: Bali - Kertes, Lődi, Tóth J., Németh Martin - László, Vilics, Németh Marcell, Kazinczki (Mészáros) - Tóth Má., Molnár (Czeglédi). Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Csordás, Jordán.

A kezdeti tapogatózást követően Csordás megszerezte a hazaiaknak a vezetést az első negyedóra végén. Ezt követően mezőnyben folyt a játék, az erős szél megnehezítette az együttesek dolgát. A fordulást követően sem tudott váltani a vendégalakulat, ráadásul a hajrában Jordán bebiztosította a győzelmet a Répcelaknak, amely az alacsony iramú mérkőzésen annyit adott ki magából, amennyit feltétlenül szükséges volt.

Celldömölki VSE-Uraiújfalu SE 7-0 (4-0) Celldömölk, 150 néző, vezette: Kártyás.

Celldömölk: Heiner - Bodor, POTYI, GORÁCZ, NÉMETH J. - VIRÁG, PÉTER, Enyingi, Dobson - Vajda, PIRI. Edző: Koman Vladimir.

Uraiújfalu: Horváth B. - Varga Zs., Varga P., Nagyobb, Keszei - Farkas A., Gallen, Széles, Gönczöl - Tóth D. (Csete), Varga P. Edző: Stieber József.

Gólszerzők: Péter 2, Potyi, Gorácz, Németh J., Piri, Dobson.

Több ziccert és kapufát követően szerezte meg a vezetést a Celldömölk. A találkozót egy félidő alatt eldöntötte a hazai alakulat. A második félidőben sem hagyott alább a henger, igaz, a vendégek kerete elég soványka volt, az utóbbi hetekben több játékosra sem számíthatott sérülés miatt Stieber József edző. Teljesen megérdemelten nyert a Celldömölk.

Rábapatyi KSK-Kemenesalja FC 3-2 (2-0). Rábapaty, 100 néző, vezette: Horváth P.

Rábapaty: Király T. - Vadász, KIRÁLY L., FEHÉR, BALHÁSI - Dugovics (Németh B.), Horváth Gy. (Dovánszki), GOSZTOLYA (Király Zs.), Szabó A. - Csupor, Bajnok (Enzsöl). Edző: Enzsöl Gábor.

Kemenesalja: Hujbert - Veszprémi, Bognár, Szakál, Laki - Németh P., Berecz, Princzes, Erdélyi - Belegrai, Döbrönte. Edző: Dobány Gábor.

Gólszerzők: Bajnok, Dugovics, Balhási, illetve Laki, Mendel.

A szoros eredmény ellenére biztosan nyert a Rábapaty.

Vasvár VSE-Vasi Opus- Nádasd KSE 7-2 (3-0). Vasvár, 100 néző, vezette: Bereczky.

Vasvár: Smolczer - Bakos D., Bakos Cs., Bíró, Varga A. - Horváth Á., Robán, Czövek, Hajas - Réfi, Berta. Edző: Konrád Péter.

Nádasd: Zsoldos - Szabó B., Horváth G., CSENTERICS T., Berke - Esztergályos, Biczó, Csenterics J., Takács Á. - Horváth A., TAKÁCS M. Játékos-edző: Csenterics János.

A Vasvár - amelyben valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott - helyenként látványos játékkal ilyen arányban is megérdemeltem nyert. Gólszerzők: Horváth Á. 4, Czövek, Bakos D., Robán, illetve Takács M. 2.

Bravúros kőszegi győzelem

KŐSZEG A Táncsics András vezette hazai együttes magas színvonalú mérkőzésen győzte le a tavasszal remekül szereplő Király SZE-t.

Kőszegi FC-Király SZE 2-1 (0-0). Kőszeg, 250 néző, vezette: Horváth Patrik.

Kőszeg: TÁNCSICS - MOLNÁR CS., RÁCZ, MARTI CH. (Major) - Keresztényi (Réti), Dévai (Toldi), ŐRI (Biegner), BUJTÁS, Prán (Varga) - Fehér, SZOLYÁK. Játékos-edző: Táncsics András.

Király SZE: Mester - Petrőczi (Janzsó), KISS B., Sásdi, NÉMETH D. - HAJMÁSI, Varga, Németh B. -HUJBER G., Szabó (Szalay), BALIKÓ. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Szolyák 2, illetve Hujber.

Nagy iramban kezdődött a presztízsmérkőzés. Az első húsz percben kapujához szegezte a Kőszeg a vendégeket és csak rajtuk vagy a szerencséjükön múlt, hogy nem kerültek előnybe. Aztán a Király SZE is igazolta, miért nyert zsinórban nyolc meccset. Több alkalommal csak Táncsics bravúrjain múlott, hogy nem kerültek hátrányba a széllel szemben kezdő hazaiak. A második félidőre ismét rákapcsoltak a kőszegiek és jött is a vezető találat. Pránt ütötte el a tizenhatoson belül a vendégek portása. Tizenegyesből Szolyák nem hibázott. Továbbra is a hazaiak akarata érvényesült, viszont váratlanul egyenlíthetett volna a vendégcsapat, de Hujber százszázalékos ziccerét Táncsics parádésan hárította. A hazai mester mindkét szélső középpályását lecserélte. Ez újabb lendületet adott a kőszegieknek. Varga és Réti is több gólt szerezhetett volna csapatának, de vagy Mester hárított négy-öt alkalommal bravúrosan vagy a támadók nem koncentráltak eléggé. Aztán bevitték a döntő találatot Jurisics katonái, Szolyák igazi vezérként 18m-ről parádés gólt szerzett 2-0. Az utolsó tíz percben is becsülettel küzdött a szombathelyi alakulat és egy szerencsétlenül felpörgő labdából Hujber a ráadás perceiben - nem érdemtelenül - megszerezte a szépítő találatot: 2-1.

Nagy iramú és magas színvonalú mérkőzést láthatott a közönség. Mindkét csapatnak jár az elismerés.

A hazai csapat szurkolói és játékosai pedig az ismert dalra fakadtak: „A királyé nem leszek, nem leszek, akkor inkább elmegyek, elmegyek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!