Sport

2017.05.30. 19:05

Országos karateverseny szép táplánszentkereszti érmekkel

Két vasi klub, a Sárvári Shotokan Karate Egyesület és a Tápláni Karate Sportegyesület részvételével rendezték meg a 17. Törökbálint Kupa nyílt nevezéses országos karate, ippon shobu stílusbajnokságot.

Tóth Gábor

A Sárvári SKE edzője, Német Róbert (4.dan) négy karatékát indított: Gulyás Ferenc, Czöndör Dániel, Csabó Bence a haladók között versenyzett, míg Bolla Evelin az utánpótlásban. Mindannyian helytálltak a népes mezőnyben, teljesítették az edzői elvárásokat, azonban a négy közé nem sikerült bekerülniük.

A tápláni érmesek (balról): Berta Dániel és Habda Zsolt
Fotó: Tápláni Karate Sportegyesület

A Tápláni KSE edzője, Kassai Gergely (1.dan) öt versenyzőjét nevezte. Lendvai Tamás és Anduska-Varga András utánpótlásban indult, kumitéban (küzdelem) és katában (formagyakorlat) is mindketten a nyolc közé jutottak. Tóth Tamara a junioroknál nem tudta megismételni a diákolimpián mutatott jó teljesítményét kumitéban, nem jutott a négyes döntőbe. A kadet korcsoportban, küzdelemben Berta Dániel továbbra is jó formában versenyezve három sima meccs után a döntőben sem talált legyőzőre, a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Felnőtt kumitéban Habda Zsolt magabiztosan jutott a döntőig, ott azonban leléptették, mert nem szándékosan, de sérülést okozott ellenfelének, így ezüstérmet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!